r
Nosalty Logó

Gesztenyés hangyaboly torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Gesztenyés hangyaboly torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

krém

locsolás

Összesen 636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

krém

locsolás

Összesen 6352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

krém

locsolás

Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    354.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6966 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1849 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    2705 mg
  • Nátrium
    2020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.5 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1039 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1381 micro
Összesen 6352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. Az első négy anyagot összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztet. Jól eldolgozzuk.
  2. Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. 200 C fokon sütjük. Ha kihűlt, kockára vagdossuk (1x1 cm-re).
  4. Folpackkal kibélelünk egy kör alakú tálat, majd teszünk szorosan az apró kockákból egy sort bele.
  5. A tejet elkeverjük a vaníliás cukorral, a rumaromával, és ezzel locsoljuk meg az első sor kockákra vagdosott tésztát. Majd jön a gesztenyés krém, majd ismét egy sor piskóta, tejjel locsolás, krém, és amíg el nem fogy (2 evőkanál krémet tegyünk félre).
  6. A formába rétegezett tésztát lenyomatjuk egy olyan nagyságú tárggyal, mint amekkora az edény.
  7. 5-6 óra múlva vagy másnap kiborítjuk a formából.
  8. A félgömb alakú tortát bevonjuk a kevés krémmel, és díszítjük. Én kókuszreszeléket szórtam rá és dekor csillagokat. Vizes késsel szeleteljük, jó étvágyat hozzá!

krém

  1. A gesztenyemasszát elkeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd a mascarponével.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2707
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 09.

Ajánló

Én külön nem tettem már cukrot a gesztenyés krémhez, mivel vaníliás tejjel locsoltam, és ugye abban is volt már cukor. Ha gondoljátok, tehettek még bele!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nővérem lányának készítettem ezt a tortát a 17. születésnapjára. A nővérem is sütött finom süteményt, de azért ezt is felvágtuk, és ízlett nekik, na meg nekünk is... :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek