r
Nosalty Logó

Gesztenyés fatörzs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DoNo
Gesztenyés fatörzs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3394 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3376.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.3 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    321 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1977 micro
Összesen 3394 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá, hozzákeverjük a porcukrot, és tovább verjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaóport is
  3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Még melegen lehámozzuk róla a sütőpapírt, és alufóliába vagy konyharuhába tekerve felcsavarjuk.
  5. A krémez a lisztet a tojással és a tojássárgával csomómentesre keverjük,hozzáadjuk a tejet, és kis lángon összefőzzük.
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és a kihűltkrémhez adjuk.
  7. Végül hozzáadjuk a gesztenyemasszákat, és jó habosra kikeverjük.
  8. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen, és könnyen lehessen vele dolgozni.
  9. Végül megtöltjük vele akakós tésztát, és kívül is ezzel a krémmel vonjuk be.
  10. Díszítésként a megolvasztott csoki tortabevonóval szabálytalan csokicsíkokat húzunk keresztben a fatörzsön. Nagyon jól mutat a csoki a gesztenyés krémen!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15034
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok évvel ezelőtt életem Szerelmének megsütöttem életem legjobban sikerült klasszikus fatörzsét. Idén karácsonykor elkészítettem ennek gesztenyés változatát, mely szintén nagy sikert aratott a családban. Ezért szeretném megosztani!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek