r
Nosalty Logó

Gesztenyés-aszaltszilvás ünnepi csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés-aszaltszilvás ünnepi csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

A tészta megkenéséhez

Összesen 790 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

A tészta megkenéséhez

Összesen 3162 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

A tészta megkenéséhez

Összesen 239 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 790 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    132 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4331.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    1645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 3162 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

A tészta megkenéséhez

Elkészítés

Tészta

  1. A megsütött vagy megfőzött csirkehúst apró kockákra vágjuk. Az aszalt szilvát és a feta sajtot is apró kockákra vágjuk, a diót nagyobb darabokra aprítjuk.
  2. A húst összekeverjük a gesztenyeszósszal. (Ha nem áll rendelkezésre gesztenyeszósz, használjunk 10 dkg gesztenyemasszát, amit egy kis tejszínnel lazítsunk fel, és adjunk hozzá egy csomag vaníliás cukrot. Ezt érdemes előtte egy külön tálban robotgéppel összekeverni. Egy híg, édes szószt kell kapnunk.)
  3. A gesztenyés húshoz adjuk hozzá a feta sajtot, az aszalt szilvát és a diót, és jól keverjük össze.
  4. Készítsük elő a leveles tésztát. Mi a csomagolásban lévő sütőpapíron hagytuk a tésztát, és egy nagy tepsire helyeztük.
  5. A tölteléket halmozzuk hosszában a kinyújtott tészta közepére egy csíkban. A tölteléket egy kanál segítségével vagy a kezünkkel tömörítsük és formázzuk egyenletes rúddá.
  6. A töltelékre hajtsuk rá a tésztát két oldalról, és nyomkodjuk össze a tetejét és a rúd két végét úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki.

Töltelék

  1. Az elkészült rudat egy felvert tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal.
  2. 180 C fokos előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2629
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vasárnapi ebédről megmaradt grillezett csirkemellet a párom hasznosította újra. A kamrában talált gesztenyekonzervet (amit még barátnőm Franciaországból hozott nekünk), aszalt szilvát, feta sajtot és diót kevert a felkockázott húshoz, majd egy csomag leveles tésztába göngyölte az édes-sós keveréket. Az eredmény egy vagány, gyors és laktató étel. A párom merészségének és fantáziájának köszönhető ez a recept . Ezúton is köszönöm neki a finom vacsit, amivel meglepett.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

A tészta megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek