Gesztenyés alagút 2. recept

Gesztenyés alagút 2.
Gesztenyés alagút 2.
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem olyan régen szakács újságokat olvastam és ott láttam meg ezt a receptet. Megtetszett mivel kevés hozzávalóból, kicsi időráfordítással elkészíthető és nagyon mutatós. Ha az ember elég kreatív, még étteremben is adhatja deszertként.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Ezt a deszertet karácsonyi menüsor befejezésének ajánlom. Tálaláskor kevés vaníliafagylalttal is megbolondíthatjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-habos gesztenyerolád, csokis-gesztenyehabos alagút
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, amit egy sütőpapírral kibélelt tepsiben készre sütünk.
  2. 1 őzgerinc-formát előkészítünk. Amikor a piskóta kisült, a széleit levagdossuk és méretre vágjuk.
  3. A piskótával kibéleljük a gerincformát.
  4. Közben elkészítjük a krémet.
  5. A zselatint 1dl vízben feloldjuk és felfőzzük, félrerakjuk. 10 dkg gesztenyemasszát hengerré formázunk és hosszú kígyó formára kisodorjuk.
  6. A maradék masszát a rummal és a porcukorral habosra keverjük, a tejszínt kemény habbá verjük és a két krémet összevegyítjük, valamint beleöntjük a majdnem kihűlt zselatint.
  7. Gyorsan dolgozzunk, hogy nehogy idő előtt megkeményedjen! A kibélelt formába kevés krémet rakunk és belehelyezzük a gesztenye kígyót,majd bevonjuk a maradék krémmel.
  8. A tetejét széles piskóta csíkkal zárjuk le, és pár órára a hűtőbe rakjuk.
  9. Mikor kellően megdermedt, a sütit rácsra borítva bevonhatjuk csokoládéval, fehér csokival vagy akár marcipánnal is. Én személy szerint nem szoktam rakni rá semmit mivel így is nagyon finom és könnyű.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 707
elküldve: 5
receptkönyben: 497
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Pigmeus

Mióta szakács: 2010.03.27.
2 recept

Hozzászólások (6)

trendike
trendikep, 2013-01-11 18:15

Én 6 db tojásból csináltam és négyszögletes formába .
A közepébe tettem ezt a krémet de Isteni finom!!!!
Már sokat sütöttem életemben de nekem ez a legsikeresebb tortám!!

sziszi01
sziszi01v, 2012-10-21 17:17

Ezzel a sütivel csak 1baj volt: elsőre nem dupla adagot készítettem belőle! :) Nagyon fincsi és gyorsan elkészíthető!

sibylla
sibyllaszo, 2012-10-13 09:48

A férjem egyik kedvence. Egyszerű és csupa krém:) Köszi: Ivett

marianna1211
marianna1211k, 2011-11-15 14:41

Hú ez egy nagyon finom desszert! Én már többször elkészítettem, mindig sikerült, nagy keletje volt. Szóval egy díjnyertes süti nálunk.

Lanita69
Lanita69h, 2010-11-29 13:41

Köszönöm a receptet! Tegnap ebéd utáni desszertnek elkészítettem, és este már nem volt belőle....
Nem volt otthon zselatinom, de habfixálom volt, amit a tejszínhabba kevertem, és ez elégnek tűnt.

crazygirl26
crazygirl26sze, 2010-11-24 12:27

Ismertem ezt a desszertet,de sosem mertem eddig kipróbálni,mert attól tartottam túl macerás.De ahogy így olvasgatom,egyáltalán nem tűnik bonyolultnak.És kedvet is kaptam az elkészítéséhez!
Köszönöm a receptet!A kép pedig nagyon jól sikerült,guszta....

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
9 padlizsános vacsora
9 padlizsános vacsora
Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!
617