r
Nosalty Logó

Gesztenyealagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Gesztenyealagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 3269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3400 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 3269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. Sütőpapír segítségével lemérjük, hogy milyen méretű piskótát süssünk: őzgerincformába terítjük, plusz visszahajtjuk a tetejére. Ekkora tepsit keresünk, az aljába sütőpapírt terítünk, pár csepp olajjal bekenjük. (Amit én használtam őzgerincformát, az 12 x 31 cm-es, így kb. 29 x 31 cm-es tésztát kellett sütnöm.)
  3. A piskótához géppel felverjük a tojásfehérjéket, majd egymás után lassú fokozaton belekeverjük a cukrot, a tojások sárgáját és végül a sütőporos-kakaós lisztet.
  4. 180 fokon, kb. 10 percig sütjük légkeveréssel.
  5. Mikor kész a piskótánk, még melegen leválasztjuk a sütőpapírról, tiszta és száraz konyharuhára fektetjük és vele együtt lazán feltekerjük. (Hosszabb oldalánál, hogy majd passzoljon a formába)
  6. Folpackot terítünk az őzgerincformába.
  7. Mikor picit kihűlt, óvatosan letekerjük a konyharuháról és az előkészített őzgerincformába fektetjük. (Vigyázzunk, hogy a kilógó része le ne törjön!)
  8. A töltelékhez a hideg Hulalát kemény habbá verjük, apránként a rumos gesztenyébe keverjük és a tésztával kibélelt őzgerincformába öntjük. Egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd a piskóta kilógó részével lezárjuk a tetejét.
  9. Jól rányomkodjuk, majd egy sütőpapírral borított tálcára fordítjuk fejjel lefelé és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  10. A mázhoz a forró Hulalába öntjük az apróra tördelt csokoládét és az olvadt vajat.
  11. Óvatosan kiborítjuk az őzgerincformából a süteményt és lehúzzuk róla a folpackot.
  12. Mikor a csoki teljesen felolvadt, az őzgerinc tetejére kenjük.
  13. Tálalás előtt tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 51548
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem igazán szeretem a hagyományos piskótás-krémes édességeket, de ez a nagyon találón gesztenyealagútnak nevezett őszi finomság valamiért megfogott, ahogy az októberi NL konyhát nézegettem. Sajnos a recept leírása nem volt túl részletes és pontos, de egyszer csak azon vettem észre magam, hogy az őzgerincformámat és a tepsijeimet méregetem... innen persze menthetetlen volt a dolog, a hozzávalók beszérzése után már készült is ez a fincsi gyümölcsös alagút!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek