r
Nosalty Logó

Gerbeaud szelet Fahéjtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Gerbeaud szelet Fahéjtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1787 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7148 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 401 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1787 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    393.7 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3480.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    845.6 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2208 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2165 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 7148 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 401 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kb. fél dl langyos tejbe teszünk egy kiskanál cukrot, elkeverjük benne az élesztőt , és felfuttatjuk.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a vajat.
  3. Hozzáadjuk a tojást, meg a tojássárgát, a felfutott élesztőt, és összegyúrjuk. Ha túl kemény lenne, pici tejet adunk még hozzá. Három részre osztjuk a tésztát.
  4. Három egyforma, tepsi nagyságú téglalapot nyújtunk.
  5. Az egyiket tepsire fektetjük, rákenjük a baracklekvár felét, megszórjuk a cukrozott dió felével.
  6. Erre kerül a második lap, rá a lekvár és a dió másik fele.
  7. A harmadik lappal befedjük, kicsit lelapogatjuk, és fél órát pihentetjük.
  8. Tetejét itt-ott megszurkáljuk, és előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  9. Ha kihűlt, csokimázzal vonjuk be, amihez a kakaót, a cukrot és a tejet elkeverjük, és folytonos keverés mellett felfőzzük. Mikor már szép sima és fényes, levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat. Ezt a mázt késsel elsimítjuk a tészta tetején.
  10. Ha a máz megszilárdult, lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 90 alkalommal
  • Receptkönyvben: 797
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 150
  • Össznézettség: 114348
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 24.

Ajánló

Margarinnal is készíthető, azért úgy olcsóbb. Más, savanykás lekvárral is finom. Én pl. szoktam szilvalekvárral is készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Íme a sokadik zserbórecept! :) Fiatalasszony koromban kaptam egy hatalmas süteményes szakácskönyvet, kismilló jobbnál jobb recepttel. És nem találtam benne a zserbót. Kerestem a tartalomjegyzékben, a betűrendes mutatóban, mindenhol, és sehol nem leltem. Talán kifelejtették? Nem hittem el, ilyen alapsütit kifelejteni! Akkor elkezdtem lapozgatni a könyvet, és valahol a hatvanadik lapnál (még jó, hogy nem csak a kétszázadiknál) megtaláltam. Csak Gerbeaud néven. Hogy ez hogy nem jutott eszembe??? Azóta viszont mindig e recept alapján készítem, ez nagyon bevált. És bizony sokszor készítem, mert ez a fiam kedvenc sütije.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek