Gerbeaud szelet 2. recept

Gerbeaud szelet 2.
Gerbeaud szelet 2.
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legelőször azt hittem, hogy ez egy bonyolult sütemény és nehéz elkészíteni, de rá kellett jönnöm, hogy épp ellenkezőleg...


hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zserbó, zserbó szelet, Gerbeaud
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsírt.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, és az egész tojással rugalmas, inkább lágy tésztát gyúrunk.
  3. Három részre osztjuk - az egyiket egy kicsit nagyobbra hagyjuk. Ezt sodorjuk ki először, és egy 30x40 cm-es kizsírozott tepsibe simítjuk úgy, hogy az oldalán is legyen tészta. Így sütés közben nem folyik ki, és nem ég meg a töltelék.
  4. Rákenjük a lekvár felét, arra pedig rászórjuk a cukorral szárazon összekevert dió felét.
  5. A következő tésztaréteg jön, és arra kenjük a maradék lekvárt és diós tölteléket. Az egészet a harmadik lappal fedjük be. A sütemény szélén kicsit összenyomkodjuk az alsó és a záró tészták végeit.
  6. Sütés előtt villával sűrűn megszúrkodjuk, majd előmelegített sütőben 180 C-on kb. 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  7. A tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni, majd az egybeolvasztott csoki-margarin-kakaóporból készült mázzal vonjuk be.
  8. Hagyjuk a mázat megszilárdulni, majd vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 98 129
elküldve: 20
receptkönyvben: 758
elkészítve: 24/39
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dettinek
dettinek Thu, 2015-04-09 10:41

Szeretném megköszönni a receptet, valami fantasztikusan finomra sikerült!!! :) Minden tökéletes, a tészta, töltelék aránya, az a tipikus "nagymama által készített zserbó" <3

kkaiser
kkaiser Fri, 2014-12-26 12:50

Nagyon finom! Én kevesebb lekvárt és több diót tettem bele. A tészta nagyon jó omlós. Mindenképp zsírral kell csinálni, mert csak akkor lesz ilyen finom.

atina
atina Tue, 2011-12-20 20:25

Nálunk a karácsony elmaradhatatlan sütije, most gondoltam, hogy kipróbálom ezt a ránézésre is nagyon guszta receptet, és nem is csalódtam. Szuper a recept, vékony lett a tészta és jó sok a töltelék, szerintem ez így tökéletes. Én a diót szárazon, egészben kicsit megpirítom serpenyőben, utána darálom le, teljesen más ízhatás érhető el ezzel. A töltelékbe még egy pici őrölt fahéjat és reszelt citromhéjat keverek. Gratulálok a recepthez, érdemes kipróbálni. Boldog Karácsonyt!

Adri93
Adri93 Sat, 2011-12-17 08:32

Szia! ezt nem kell pihentetni? ha kell menyi időt kell ?
amúgy a receptúra nagyon jó! köszi!! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-23 07:38

erthetöen leirt, szuper receptek vannak...

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2010-12-23 08:59

kedves Fagyas Éva!
nagyon köszönöm a dícsérő szavakat valamennyi "kolléga" nevében! ;-)
boldog Karácsonyt kívánok!
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-26 20:29

Bocsánat, az előbb elrontottam. Nagyon jó ez az oldal, szépek a képek és jók a receptek.

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2009-11-26 22:21

kedves Kati!
köszönjük szépen az elismerést és további jó böngészést kívánok!
üdv,
toma

1062