r
Nosalty Logó

Garnélás sült rizs

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Samiya
Garnélás sült rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1739 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5291.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    3184 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    460 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    924 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1321 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2998 micro
Összesen 1739 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Karikázzuk fel az újhagymát, zúzzuk rá a fokhagymát, csepegtessük le a konzervek levét, és sós vízben főzzük puhára a rizst. A főzővizéhez adjuk hozzá a kurkumát is, és keverjük el benne. Ha megfőtt, tartsuk melegen.
  2. A 2 tojást külön-külön habarjuk össze 2-2 teáskanál hideg vízzel, sóval és borssal.
  3. 2 teáskanál olajat forrósítsunk fel a wokban. Egy tojást tegyünk bele és hintáztatva a wokot, folyassuk szét az edény falán. Hagyjuk, hogy összeálljon, majd csúsztassuk tányérra. A második tojást ugyanígy készítsük el. Az omletteket vágjuk kb. 2 cm-es négyzetekre.
  4. A maradék olajat erősen hevítsük fel a wokban. Tegyük bele az újhagymát és a fokhagymát, pirítsuk őket 1-2 percig. Adjuk hozzá a csiperkét, és pároljuk 2-3 percig.
  5. Keverjük bele a halszószt, adjuk hozzá a vízigesztenyét vagy bambuszrügyet és a garnélát, kevergetve pároljuk kb. 5 percig.
  6. Tegyük bele a főtt rizst, keverjük át, adjuk hozzá az omletteket is, és néhány perc alatt alaposan forrósítsuk fel.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 11012
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 20.

Ajánló

A wok használatnál az a lényeg, hogy jó forró legyen a serpenyő. Legjobb, ha mindennel előkészülünk és a kezünk ügyébe helyezünk, hogy csak bele kelljen dobálni a hozzávalókat.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom kedveli a kínai konyhát, és már egy ideje foglalkoztatta a gondolat, hogy ő is szivesen megpróbálna ilyen jellegű kajákat készíteni, de valahogy nem mert belevágni a dologba. Nem volt mit tenni, megleptem hát egy wokkal, és hozzá egy szakácskönyvvel! :) Mondanom se kell, nagyon örült neki, és ez volt az a recept, amivel felavattuk a serpenyőt. :) Nemrég viszont felfedeztem egy kis csomag, a mélyhűtőben lapuló garnélát, és rögtön ez a recept jutott eszembe. Apró változtatással el is készítettem. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?