r
Nosalty Logó

Garnélás-pestós spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Puffin
Garnélás-pestós spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1821 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 455 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3800.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    1588 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    996 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1821 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben főzzük meg.
  2. Amig a tészta rotyog, elkészítjük a szószt, amihez egy forró serpenyőben, közepes lángon a felolvasztott vajra még fagyott állapotban - kiolvadva is jó- rádobjuk a rákot.
  3. Miután bő levet eresztett, még pár percig főzzük, addigra a tésztánk is megfő.
  4. A többi hozzávaló hozzáadása után szintén hagyjuk két percig rotyogni.
  5. Gázról levéve azonnal belekeverjük a leszűrt tésztát. (Nincs szükség a tészta hideg vizes öblítésére.) Forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 5768
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 06.

Ajánló

Jobban szeretem a petrezselymet főzés nélkül, ollóval vágni, és frissen rászórni a tésztára, közvetlen a tálalás előtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszországi tartózkodásom alatt szoktam ahhoz a tényhez, hogy leves helyett tésztaétel kerül első fogásként az asztalra. Finom, könnyű, gyors és egyben különleges meglepetés lehet a szűkebb család és baráti társaság számára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek