r
Nosalty Logó

Galaxis tükörfénytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsoo
Galaxis tükörfénytorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

piskóta

málnazselé

krém

glazúr

Összesen 885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

piskóta

málnazselé

krém

glazúr

Összesen 7076 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

piskóta

málnazselé

krém

glazúr

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    500.9 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5011.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1603 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548.9 g
  • Cukor
    493 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    852.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1719 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1689 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 7076 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

piskóta

málnazselé

krém

glazúr

Elkészítés

piskóta

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral, olajjal fehéredésig felverjük. A fehérjéhez a sót hozzáadjuk, kemény habot verünk belőle. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a sárgájához adjuk, óvatosan kavarjuk hozzá a fehérjét is.
  2. Tortaformába öntjük, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A krémhez a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a mascarponét és a nutellát, és tovább verjük.
  4. A málnazseléhez a málnát a cukorral pépessé főzzük, a zselatint a hideg vízbe öntjük, hagyjuk megduzzadni, utána a málnás pépben feloldjuk.
  5. A piskótára öntjük a krém felét, rá a zselét és a krém másik felét, hogy mindenhova jusson, tetejét elsimítjuk, fagyasztóba tesszük 4 órára.
  6. A glazúrhoz a vizet a cukorral, sűrített tejjel feltesszük melegedni, közben a zselatint a hideg vízbe tesszük duzzadni. Amikor a cukros-sűrített tejes víz elkezd forrni, elzárjuk, hozzáadjuk a zselatint, és feloldjuk benne. Ráöntjük a fehér csokira, és kavarjuk, míg teljesen feloldódik.
  7. A glazúrt 5 részre osztjuk, sötétkék, világoskék, lila, rózsaszín, fekete ételfestéket adunk hozzá, óvatosan egymásba öntjük a színeket, hagyjuk hűlni.
  8. A tortát kivesszük, egy tálcára széles peremű poharat teszünk, rá a tortát, és leöntjük a glazúrral. Ha rádermedt, az aljáról egy késsel leszedjük, ami lecsöpögött. Fehér ételfestéket pici vízzel elkeverünk, egy ecsetet belemártunk, és az ujjunk segítségével ráfröcsköljük. A kész tortát betesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3094
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem névnapjára akartam valami különlegeset csinálni, és a neten találtam rá erre a tortára..

Hozzávalók

piskóta

málnazselé

krém

glazúr

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?