r
Nosalty Logó

Galambleves töltikével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Galambleves töltikével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A töltiékhez

Összesen 859 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A töltiékhez

Összesen 3432 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A töltiékhez

Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1328.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1696 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1002 micro
  • α-karotin
    2478 micro
  • β-karotin
    7089 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 859 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.8 g

Zsír

  • Összesen
    212.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6798.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    3249 mg
  • Nátrium
    1764 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    5314.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6783 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    403 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1418 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4007 micro
  • α-karotin
    9913 micro
  • β-karotin
    28358 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    43 micro
  • Lut-zea
    4078 micro
Összesen 3432 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A töltiékhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A galambocskákat feltesszük főni kb 3,5 liter vízben. Amint felfőtt, lehabozzuk, ha szükséges.
  2. Ezután rögtön hozzá is adjuk a megtisztított zöldségeket. Fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük.
  3. Közben gyorsan összeállítjuk a töltikét. A hagymát apróra vágjuk, és egy kevés zsiradékon megdinszteljük.
  4. A májat aprítjuk, vagy elkaparjuk a vágódeszkán.
  5. A petrezselyem zöldjét szintén apróra vágjuk.
  6. A beáztatott, majd kicsavart kenyeret egy tálba tesszük, hozzádjuk a májat, a petrezzelymet, a tojást, a hagymát és a fűszereket. Jól összekeverjük, még jobb, ha kézzel jól összedolgozzuk.
  7. Follpack-ba tesszük, rúd formára szorosan felcsavarjuk, majd óvatosan beleengedjük a levesbe.
  8. Mire a leves elkészül (kb. 40 perc), a töltike is megfő.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6118
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Ajánló

Aki szereti a rozmaringot, dobhat a levesbe egy kisebb ágacskát, jól illik a galambhúshoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"A konyha ablakában ült három galamb alant a mélység ásított, szemben a mélyzöld pázsiton a hepehupa dombokon egy tingli-tangli nyírfa állt, ezüstös hangon furulyált." (Horgas Béla verse) Na, nem ezeket a galambokat főztem meg! Azok még ma is ott ücsörögnek talán. Az én galambocskáim már előkészítve, megtisztítva kerültek hozzám. Mindenki azt mondja, finom a levese, hát főztem belőle egy jó levest. Ma már ritka madár a tányérunkon a galamb, nekem is újdonság volt, de régen ha beteg volt a családban, gyakran főztek neki galamblevest.

Hozzávalók

A leveshez

A töltiékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?