r
Nosalty Logó

Galaktobureko

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Galaktobureko
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A réteslaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A réteslaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 5362 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A réteslaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.9 g

Zsír

  • Összesen
    237.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    2635 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.9 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 5362 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A réteslaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Elkészítés

A réteslaphoz

  1. Elkészítjük a krémet: a tejet a kikapart vaníliarúddal és magokkal melegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral robotgéppel habosra keverjük.
  3. Adagolunk hozzá a melegedő tejből, beleszórjuk a darát, tovább keverjük, majd megint tejet adunk hozzá.
  4. A kb. azonos hőmérsékletű masszát beleöntjük a tejbe és állandóan keverve főzzük, amíg besűrűsödik.
  5. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a citromhéjat, 2 ek olvasztott vajat majd felverjük a tojásfehérjét és beleforgatjuk.
  6. A réteslapok felét egyenként megkenjük olvasztott vajjal, egymásra fektetjük, ráöntjük a krémet, majd befedjük a maradék vajjal megkent lapokkal.
  7. Rombusz alakúra vagdossuk, a tetejét vajjal kenjük, dióval díszítjük.
  8. Előmelegített sütőben sütjük, amíg a lapok teteje kissé megpirul (kb.40 perc).
  9. Amíg sül, elkészítjük a szirupot: a hozzávalóit kb. 4-5 perc alatt összefőzzük.
  10. A kész pitét meglocsoljuk a sziruppal, majd visszatoljuk a már lekapcsolt, de még meleg sütőbe, ott hagyjuk kihűlni.
  11. Pár óra pihentetés után szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30X40X6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23700
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem túl szép, de nagyon finom édesség.

Hozzávalók

A réteslaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek