r
Nosalty Logó

Gaisburgi mars

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Gaisburgi mars
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2016 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    577 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    146.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3522.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2308 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1898 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17954 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    799 micro
Összesen 2016 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagyma vágott felületét egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül a jó barnára sütjük. A húst a hagymával egy fazékba tesszük, felöntjük kb. 1,25 l vízzel, ízlés szerint sózzuk, felfőzzük, a habot leszedjük, majd lefedve lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. A hagymát kivesszük.
  2. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, tetszés szerint kockákra vágjuk. A leveshez adjuk és további kb. 30 perc alatt puhára főzzük. A húst kivesszük, egy kicsit hűlni hagyjuk, kockákra vágjuk, és vissza tesszük a levesbe.
  3. A levest sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzákeverjük a nokedlit, felmelegítjük a levesben.
  4. A hagymagyűrűket a vajban világosbarnára sütjük. Az levesre szórjuk.
  5. Petrezselyemmel és metélőhagymával megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2046
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gaisburg, amely ennek a tartalmas, sváb egytálételnek adta a nevét, egy Stuttgarti városrész. Állítólag a háborúban a gaisburgi férfiak a kaszárnyákban voltak, és a nőknek megvolt engedve, hogy férfijaiknak ételt vigyenek, de minden férfinak csak egy teli tálat. Ezért az okos asszonyok mindent, ami laktató volt, egy levesestálba raktak, és azt vitték be a férfijaiknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek