r
Nosalty Logó

Gabimami különleges fánkja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Gabimami különleges fánkja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 1684 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 13474 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 1684 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    1035.5 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    468 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    343 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5036 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    379 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    1899 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    896.2 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    370 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 13474 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet mély tálba öntjük,közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot,és az élesztőt belemorzsoljuk. Majd a kézmeleg tej felét ráöntjük, és5 percet állni hagyjuk.
  2. Utána beletesszük a tojássárgákat, 3 cl házi pálinkát, reszelt almákat, éskezdjük összedolgozni a tésztát.Amaradék tejet is hozzáadjuk, és sima tésztát dagasztunk belőle, míg hólyagos nem lesz.
  3. Az olajat is beledolgozzuk, s ha még ragadna, kicsi liszttel meghintjük. Letakarva meleg helyen 20 percet kelni hagyjuk. Ezt még kétszer megismételjük, s ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk.
  4. Két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Majd újra letakarjuk, és 20 percet kelni hagyjuk.
  5. Közben míg kel a tésztánk, az olajat lábosba öntjük, és felhevítjük, de ne legyen túl forró, mert akkor nem sül át a tésztánk. Ha az olaj elég meleg, akkor 3 db-ot beleteszünk, de mindig a tészta felső fele kerüljön alulra, és fedő alatt aranysárgára sütjük. Majd megfordítjuk, és a másik felét már fedő nélkül készre sütjük.
  6. Papírral bélelt tepsibe szedjük ki, hogy az olaj lecsepegjen róla.
  7. Fahéjas,vaníliás porcukorba forgatjuk, és tálcára rakjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6555
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gabimami különleges fánkja
Gabimami58 139 recept

A megszokottól eltértem, almával, főzőtejszínnel és egy kis házi pálinkával dagasztottam meg. Így kissé változatos lett, de nagyon finom is. Én mindenkinek tudom ajánlani, hogy a megadott időt és a dagasztásokat csinálja leírás szerint, mert csodálatosan szép szalagja lesz!

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?