r
Nosalty Logó

Fűszeres rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eszthee
Fűszeres rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1048 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2099 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 117 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2729.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    408 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 1048 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5459.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1651 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    2113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 2099 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit és a tojást egészben megfőzzük. Hűtés után megpucoljuk, és karikákra felszeleteljük. A virslit nyersen szintén karikákra vágjuk.
  2. A mártás: az olajat felhevítjük, a lisztet beleszórjuk, és zsemleszínű rántást készítünk. Beleöntjük kb. a tej felét, hagyjuk felforrni és besűrűsödni.
  3. Forrás után hozzáadjuk a maradék tejet és a fűszereket, azaz a fokhagymát (zúzva), a szerecsendiót, a szárított petrezselymet, a sót, a borsot. Forrás után megvárjuk, míg kihűl, majd hozzádjuk a doboz tejfölt és a kiskanálnyi paprikakrémet.
  4. Egy jénai tálba lefektetünk egy réteg krumplit, majd rá egy réteg főtt tojást, majd megszórjuk egy adag virslivel. Ezt leöntjük egy kevés szósszal, majd a krumplival kezdve elvégezzük ugyanezt a rétegzést.
  5. A végére egy réteg krumplit hagyjunk, leöntjük a szósszal, majd 40-60 percre a sütőbe rakjuk, amíg szép aranybarnára sül.
  6. Reszelt sajttal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10851
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
eszthee 8 recept

Már régóta szerettem volna rakott krumplit enni, de sosem volt időm elkészíteni. Amikor végre volt időm, akkor pedig nem volt hozzá itthon minden alapanyag, főleg a tejföl hiánya okozta a nagy gondot. A tejföl hiányát úgy oldottam meg, hogy elkészítettem ezt a besamelt, amibe belekevertem az itthon lévő egy tejfölt. Így az étel nem szárad ki, sokkal szaftosabb lesz az egész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek