r
Nosalty Logó

Fűszeres rakott keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fűszeres rakott keksz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 12% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott kekszhez

A díszítéshez

Összesen 501 kcal
  • 12% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott kekszhez

A díszítéshez

Összesen 2000 kcal
  • 12% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott kekszhez

A díszítéshez

Összesen 148 kcal
  • 12% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 501 kcal
  • 12% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2488.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    1148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    1259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 2000 kcal
  • 12% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A rakott kekszhez

A díszítéshez

Elkészítés

A rakott kekszhez

  1. A vaníliás puding csomagolásán leírtaknak megfelelően elkészítjük a pudingot, azzal a különbséggel, hogy teszünk bele 1 evőkanál fahéjat. (Egyéni ízléstől függően ez változtatható.)
  2. A tál (2 literes legyen kb.)aljára rakunk annyi kekszet, ami belefér. Rákanalazunk annyi pudingot, ami ellepi.
  3. Ezt addig ismételgetjük, amíg a puding el nem fogy.
  4. Ezután megfőzzük a csokipudingot is, amibe chiliport teszünk. Óvatosan bánjunk vele, mert nagyon erőssé tehetjük a pudingot. Kb. két csipetnyi elég.
  5. Hasonlóképp rétegezzük a pudingot és a kekszet, mint a vaníliásnál.
  6. A tetejét megszórjuk kakaóporral.
  7. Egy éjszakát, de néhány órát mindenképp hagyjuk állni, hogy a keksz megpuhuljon.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4951
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Érdekessé szerettem volna tenni ezt az egyszerű süteményt. Az a jó benne, hogy gyakorlatilag bármit tehetünk bele a chili helyett: mentát, narancshéjat, csillagánizst, mindent, ami megy a csokihoz vagy a vaníliához. És mi ne menne?:) Temészetesen a puding ízeit is lehet  variálni. Legutóbb a rétegek közé 250 gramm gesztenyemasszát is reszeltem, de az most nem volt. Nagyon jó aromát és illatot adott neki, egészen különleges lett. 

Hozzávalók

A rakott kekszhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek