Fűszeres masnik recept

Fűszeres masnik
Fűszeres masnik
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sör mellé készült, nagy sikere volt, és nem kellett vele sokat dolgozni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sör- és borkorcsolya, kiválóan variálhatók a fűszerek és magvak.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

magos-curry-s leveles, magos masnik

elkészítés

  1. A gyorsfagyasztott leveles tésztát hagyjuk kiolvadni.
  2. Előmelegítjük a sütőt, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. Lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát. Lekenjük felvert tojással vékonyan.
  4. Meghintjük sóval ízlés szerint. A fűszereket tetszés szerinti mennyiségben egy tálkában összekeverjük,és meghintjük vele a tésztát. Ugyanígy járunk el a magvakkal is.
  5. Nagyon kevés liszttel vékonyan megszórjuk a magos-fűszeres tésztánkat, és a sodrófát egyszer végiggörgetjük rajta, így rögzülnek a magok.
  6. Derelyevágóval vagy késsel tetszés szerinti nagyságú csíkokra vágjuk, és masnivá tekerjük.
  7. Tepsire tesszük, és forró sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40x2 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 780
elküldve: 3
receptkönyben: 203
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

Hozzászólások (2)

PappKata
PappKatav, 2011-03-27 13:27

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! (igaz, én lenmag és köménymag nélkül készítettem)

Amurath
Amurathh, 2011-03-28 09:46

Kedves Kata, örülök, hogy elkészítetted és hogy finom lett! :-) Az a jó benne, hogy ezerféleképp variálható sokféle fűszerrel, magvakkal. :-) Szép napot neked!

zsuzsa

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
189