r
Nosalty Logó

Fűszeres joghurtos padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
convecteur temporel
Fűszeres joghurtos padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 808 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    883 micro
Összesen 270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    775 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2330 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2650 micro
Összesen 808 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. A padlizsánokat kockára vágjuk, majd megsózzuk, és egy kis citrom levét ráfacsarjuk, egy 10 percig állni hagyjuk. A bazsalikomot felaprítjuk.
  2. Ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, rászórjuk a fűszereket, meglocsoljuk olivaolajjal, majd egy kanállal jól összeforgatjuk, hogy mindenhova jusson a fűszeres olajból.
  3. Amíg szépen puhára megsül a padlizsán, a zúzott fokhagymagerezdeket, a sót, a borsot, a frissen aprított petrezselymet, 2 ek olívaolajat összekeverjük, és a hűtőbe rakjuk.
  4. Amikor a padlizsánok készen vannak, kicsit hűlni hagyjuk, majd a kisült levükkel együtt a joghurttal elkeverjük.
  5. Tálaljuk pitával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7458
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 01.

Ajánló

Lehet köret is valami kis natúr husi mellé, jó lehet uzsonnának is, aki pedig pikánsan szereti, megszórhatja egy kis frissen aprított chilivel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres joghurtos padlizsán
convecteur temporel 9 recept

Én IMÁDOM a joghurtos padlizsán salátát a török/görög büfékben, de még sosem sikerült otthon elkészítenem pont olyanra. Ezért azt gondoltam, no jó, akkor nem is akarok most ugyanolyat, hanem más milyet, mert a padlizsán amúgy is minden formájában jöhet. És íme, IMÁDOM a saját joghurtos padlizsánomat is, teljes kiőrlésű, meleg, fincsi pitával. Nyami.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek