r
Nosalty Logó

Fűszeres gyöngybableves kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Fűszeres gyöngybableves kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2955 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    163.4 g

Zsír

  • Összesen
    129 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7931 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1661 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1113 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    3024 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    3684.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2576 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2181 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23637 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 3382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot pár órára beáztatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a sárga- és fehérrépát egyforma hasábokra vágjuk.
  3. Egy nagyobb fazékban kevés olajat/zsírt hevítünk, majd a hagymát elkezdjük pirítani. Mikor a hagyma elkezd üvegesedni, hozzátesszük a felaprított gyökérzöldségeket, és 3-4 percig együtt dinszteljük őket.
  4. A babról leöntjük az áztatóvizet.
  5. A kolbászt 0,5 cm vastag karikákra vágju,k és a zöldségekhez tesszük. Kissé átpirítjuk, majd ráöntjük a babot. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepjen mindent, kissé megsózzuk, fűszerezzük kakukkfűvel és borsikafűvel, majd közepes lángon elkezdjük puhára főzni a zöldségeket. Pótoljuk az elfőtt levet. Ha szükséges, még sózzuk.
  6. Mikor a bab megpuhult, elkészítjük a rántást. Egy kisebb lábasban kevés olajat/zsírt hevítünk. Belehintjük a lisztet, belereszeljük a fokhagymát, és átpirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, gyorsan átforgatjuk, majd felengedjük a leves levével. Csomómentesre keverjük, majd állandó keverés mellet besűrítjük vele a levest. 2-3 perc alatt összeforraljuk.
  7. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 628
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 47841
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahhoz képest, hogy nem vagyunk nagy "levesevők", egy jó kis bableves bármikor jöhet.:) Főleg, ha már hűl az idő, és az ember egyre tartalmasabb ételekre vágyik. Ez az a fajta leves, ami nálunk inkább egytálétel. Kis tejföllel megbolondítva, egy szép szelet friss kenyérrel nagyon finom. Ilyenkor nem is csinálok második fogást, mert ezzel aztán tényleg jól lehet lakni.:) A bab főzési ideje változó lehet, fajtától vagy "kortól" függően.:) Az enyém lehet, hogy már kicsit öregecske volt, ezért kellett a hosszabb főzési idő. További képek itt: http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2013/03/fuszeres-gyongybableves-kolbasszal.html

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?