r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkeszárny vele sült zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fűszeres csirkeszárny vele sült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 465 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 929 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 49 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1276 micro
  • β-karotin
    3501 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2240 micro
Összesen 465 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1864.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    972.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    409 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    354 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    7003 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4480 micro
Összesen 929 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, befűszerezzük, és egy kisebb tepsibe helyezzük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyjából mindent mogyoró nagyságúra aprítunk – a hagyma lehet nagyobb, a répa kisebb. Beszórjuk a hús mellé a tepsibe, aláöntünk 1-2 dl vizet, attól függ, mennyire éget a sütőnk.
  3. Lefedjük alufóliával és sütőben addig pároljuk a fólia alatt, amíg minden megpuhul.
  4. Ezt követően az alufóliát levéve még jó 10 percig pirítjuk, folyamatosan locsolgatva a saját zsírjával a szárnyakat.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11666
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom. Anyutól tanultam... ragacsos, ropogós, szaftos, ízletes. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek