r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkecomb burgonyán

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Fűszeres csirkecomb burgonyán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fűszeres páchoz:

A csirkecombhoz:

Összesen 668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fűszeres páchoz:

A csirkecombhoz:

Összesen 1336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fűszeres páchoz:

A csirkecombhoz:

Összesen 138 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A fűszeres páchoz:

A csirkecombhoz:

Elkészítés

A fűszeres páchoz:

  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A fűszeres mártáshoz a hozzávalókat simára keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A combokat megmossuk, szárazra itatjuk, és a fűszeres páccal jól elkeverjük.
  2. Egy tűzálló tálat az olajjal kikenjük. A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, az előkészített tálba gyaluljuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a fűszerkeveréket. Sóval, borssal fűszerezzük, jól elkeverjük, majd elsimítjuk.
  3. A tálat alufóliával letakarjuk, és kb. 15-20 percre betoljuk a sütőbe, majd kivesszük, ráhelyezzük a csirkecombokat, és fólia nélkül további 50-60 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8146
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és finom. A pácolt csirkecombokat megsüthetjük burgonya nélkül is, és tálalhatjuk tetszés szerint más körettel és friss salátával.

Hozzávalók

A fűszeres páchoz:

A csirkecombhoz:

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?