Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres birsalmalekvár

Fűszeres birsalmalekvár
Fűszeres birsalmalekvár
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymamám tett el mindig így ízesítve birsalmakompótot csak gyömbér nélkül. Valamint a birsalmasajtot is mindig így ízesítette. A gyömbért én tettem hozzá, s kreáltam belőle lekvárt.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Téli estékre, csak úgy kanalazgatni a kályha mellett...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmát kimagozzuk, felaprítjuk a héjával együtt, leöntjük a cukorral, letakarjuk, és ha elkezd sercegni, kis lángon főzni kezdjük.
  2. Amikor már levet eresztett, beletesszük a fűszereket, teljesen puhára főzzük.
  3. Botmixerrel pépesítjük, és annyi vízzel öntjük fel, hogy lekvár sűrűségű legyen.
  4. A vízzel újra felforraljuk, majd forrón, tisztára mosott befőttes üvegekbe teszük, és száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni. Aki szeretne biztosra menni, tegyen egy késhegynyi szalicilt a tetejére, azt fogyasztás előtt le lehet szedni róla.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 261
elküldve: 20
receptkönyvben: 160
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tmea

Mióta szakács: 2010.11.23.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

birslekvár, gyömbéres lekvár birsalmából, birsalmalekvár

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

icuka700
icuka700 Sun, 2015-10-11 19:40

Üdvözletem.Friss gyömbérrel is lehet csinálni? Köszönöm.

SándorAnikó
SándorAnikó Sat, 2015-10-03 11:44

Üdvözlöm!Szeretném megkérdezni h kb mennyi idő míg elkezd sercegni?turmix géppel is lehet turmixolni?tiszta vizzel kell ujra forralni vagy az első saját levével?válaszát előre is köszönöm.Szép hétvégét.Anikó

410
birs 3 kg
cukor 1 kg
víz 1 l
fahéj 1 kk
gyömbér 1 kk
szegfűszeg 1 kávéskanál