Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres almás morzsasüti

Fűszeres almás morzsasüti
Fűszeres almás morzsasüti
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenceink közé tartoznak az almás sütemények. Egy linzertésztára töltött, fűszeres, almakockás töltelék ropogós morzsával a tetején az igazi kényeztetés.

hozzávalók / 6 adag

Pite

Töltelék

Morzsa

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás pite, apple crumble
Szólj hozzá!

elkészítés

Pite

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Egy kivajazott, 25 cm átmérőjű piteformába, vagy egy 20×30 cm-es sütőpapírral ellátott tepsibe nyomkodjuk, és egy villával a tetejét megszurkáljuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  2. A sütőből kivesszük az elősütött tésztát, megszórjuk a morzsa felével, és egyenletesen rászórjuk a tölteléket. Tetejére szórjuk a maradék morzsát, és visszatesszük a sütőbe. Még 25 percet sütjük, majd kivéve a sütőből hagyjuk a formában kihűlni.

Töltelék

  1. Az almákat hámozás után apró kockákra vágjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.

Morzsa

  1. A morzsa hozzávalóit összekeverjük. Morzsalékos legyen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 392
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

560
finomliszt 20 dkg
1 csipet
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 15 dkg
alma 3 nagy db
cukor 3 ek
finomliszt 1 evőkanál
fahéj 1 teáskanál
gyömbérpor 1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
szegfűszeg 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
kekszmorzsa 1 ek
vaj 5 dkg
cukor 5 dkg
finomliszt 5 dkg
fahéj 1 kávéskanál
1 csipet