Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fügeszalámi

Fügeszalámi
Fügeszalámi
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég ismét fellapoztam édesanyám régi, fekete-fehér fotókkal illusztrált süteményes könyvét.  Ott találtam ezt az ígéretesnek tűnő édességet. Az eredeti recept szerint nyers tojássárgáját és sok porcukrot kell hozzáadni. Én nem éltem ezekkel a hozzávalókkal. Ennek ellenére, jól formázható masszát kaptam. Tömény, különleges desszert.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

füge rúd, füge kolbász, gyümölcskolbász, füge desszert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt fügét szétszedjük és langyos vízben áztatjuk, majd jól lemossuk, és vízben tartjuk addig, amíg a diót durvára vágjuk.
  2. A fügét nedvesen, a kandírozott narancshéjat a dobozból kivéve ledaráljuk. Én erre a célra egy univerzális aprítót használtam, amelyben külön-külön a fügét, a narancshéjat és a diót is ledaráltam.
  3. Egy nagyobb tálban kézzel jól összedolgozzuk a masszát. Az állaga a fasírtéhoz kell hogy hasonlítson! Gyúródeszkán henger alakúra formázzuk, majd szorosan fóliába csomagoljuk, és fagyasztóba tesszük fél órára.
  4. A darált diót egyenletesen eloszlatjuk a gyúródeszkán. A fagyasztóból kivett fügeszalámit belehempergetjük, hogy egyenletesen bevonja a darált dió. Ezután lefóliázva hűtőbe tesszük egy éjszakára. Onnan kivéve szeleteljük és kínáljuk.
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 53
össznézettség: 755
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
305 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

234
füge 400 g
kandírozott narancshéj 100 g
dió 100 g
dió 20 g