Fügés pizzák recept

Fügés pizzák
Fügés pizzák
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén igazán bőséges a fügetermés. A kedvező időjárásnak köszönhetően édes, egészséges fügék teremtek a bokrainkon. Szeretem a friss fügét, de most különféle - egyszerűen elkészíthető - ételekkel is kipróbáltam. Régebben készítettem belőle süteményt is (itt és itt megtalálható), de most a sós ételekkel történő párosítást választottam. Elsőként kétféle pizzát próbáltam ki. A tésztát vékonyra hagytam, így két pizza is kijött a szokásos mennyiségből. Az egyik fügés pizza kéksajtos, sonkás ízesítésű lett, rukkolával díszítve. A másikra a füge mellé juhtúró és fenyőmag került. Akinek kedve tartja kipróbálhatja. Nekem ízlett a végeredmény.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A kéksajtos fügés feltéthez

A juhtúrós fügés feltéthez

ajánlat

A kéksajtos-fügés pizzát rukkolával tálalhatjuk. A juhtúrós pizzára csorgathatunk kevés mézet.

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fügés-juhtúrós pizza, kéksajtos-fügés pizza
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához langyos vízbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés lisztet szórunk rá, felfuttatjuk, majd hozzákeverjük az olívaolajat.
  2. Tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az élesztős keveréket, majd jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát ketté osztjuk, átgyúrjuk, 5-10 percet pihentetjük, majd kézzel széthúzzuk vagy sodrófával kinyújtjuk, kör alakúra formázzuk, és 1-1 sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
  4. A kéksajtos pizzához a tésztát megkenjük krémsajttal, megszórjuk a csíkokra szeletelt sonkával, a félbe vagy szeletekre vágott fügével. Végül rámorzsoljuk a kéksajtot.
  5. A juhtúrós pizzához a tésztát enyhén meglocsoljuk olívaolajjal, rátesszük a szeletelt vagy félbevágott fügét, rámorzsoljuk a juhtúrót és megszórjuk fenyőmaggal.
  6. A pizzákat előmelegített sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 430
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1107