r
Nosalty Logó

Füge ricotta-köpenyben vaníliás csirkemellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Füge ricotta-köpenyben vaníliás csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1939.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    344 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 1062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3878.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1019 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1723.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    365 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1091 micro
  • β-crypt
    687 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 2123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk le hideg vízzel a csirkemellfilét, majd konyhapapírral alaposan töröljük szárazra. Vágjuk le a filé alatt rejlő lelógó húst. A mellet süssük meg egy forró serpenyőben 2 csepp olívaolajon minden oldaláról. Sütés közben fűszerezzük sóval és borssal. Készítsünk elő egy nagy alufóliát, vágjuk fel a vaníliarudat, s helyezzük el az alufólián. Helyezzük rá a vaníliarúddarabokra a csirkemellet, s locsoljuk meg néhány csepp citromlével. Csomagoljuk össze, s előmelegített sütőben kb. 150°C-on mérettől függően kb. 15 perc alatt hagyjuk teljesen átsülni.
  2. Kavarjuk össze a ricottát csomómentesen a liszttel, egy csipet frissen reszelt szerecsendióval, egy csipet sóval, egy egész tojással és egy tojássárgájával. Hámozzuk meg a fügét úgy, hogy ne maradjon rajta lila és zöld folt. Hempergessük meg lisztben, rázzuk le alaposan, majd egy kanál segítségével forgassuk meg a ricottás masszában. Forró, enyhén forrásban lévő sós vízben főzzük a ricottával bevont fügéket kb. 10 percig.
  3. A narancsmártáshoz filézzünk ki egy narancsot, a másik kettőt pedig csavarjuk ki, majd a levét szűrjük le egy szűrőn keresztül. Főzzük el kb. felére a levét, majd oldjuk fel benne a barna cukrot, s öntsük hozzá a narancslikőrt. Újból főzzük el kb. felére, majd a főzést leállítva kavarjuk el benne a tejszínt.
  4. Miután átsült a csirkemellfilé, vegyük ki a sütőből, s a fóliában maradt levet öntsük a narancsmártáshoz. Adjuk a narancsmártásba a narancsfiléket, hogy átmelegedhessenek. A ricottás fügét egy szűrő segítségével vegyük ki a vízből, majd konyhapapíron csepegtessük le. Helyezzük el a tányéron a csirkemellet és a ricottaköpenyes fügéket, majd locsoljuk meg a narancsmártással. Citromfűvel díszítve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11729
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megmaradt a polcomon néhány darab szép füge, s az ugyancsak megmaradt ricottával együtt ezt a köretet ötlöttem ki. Könnyed gyümölcsös köret, s pompásan kiegészíti a vaníliával ízesített csirkemellet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?