Frissítő citrusparfé recept

Frissítő citrusparfé
Frissítő citrusparfé
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a nyár és a 30°C feletti átlaghőmérséklet, ezzel a gyorsan összedobható, üdítő parfé recepttel pedig még a fagyizóig való elvánszorgást is megspórolhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: házi fagyi, fagyikehely, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi, sorbet, fagyitorta, karamellfagyi

egyéb elnevezések

citromfagyi
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük a citromok, a narancs és a lime héját, majd félretesszük.
  2. Szűrőt teszünk egy lábas tetejére, belefacsarjuk a citrusok levét, és felforraljuk a cukorral. Félretesszük hűlni.
  3. A tejszínhabot felverjük, és óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a háromféle lereszelt citrushéjat.
  4. Ha kihűlt a szirup, hozzáadjuk a tejszínhabhoz, habverővel alaposan összekeverjük, majd egy fagyasztható műanyagdobozba öntjük.
  5. Éjszakára mélyhűtőbe rakjuk, másnap pedig szeletekre vágva kínáljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 926
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
628 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

310