Friss tejszínes sóskamártás recept

1 adag
431
kcal
Friss tejszínes sóskamártás
Friss tejszínes sóskamártás
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a sóskát. Gyerekkorom óta. Nyersen, főzelékben, mindenhogy!:)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sóskafőzelék, sóskaszósz, sóskamártás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A friss sóskát megtisztítjuk, a szárait eltávolítjuk, majd apróra szeleteljük vagy tépkedjük.
  2. Kevés olívaolajon pár percig pároljuk/fonnyasztjuk, majd felöntjük tejszínnel.
  3. A két fokhagymagerezdet belenyomjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet.
  4. A tejjel alaposan összekeverjük a liszteket, és ezt is hozzáöntjük.
  5. Közben a meghámozott kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, illetve a tojásokat is, és ezekkel tálaljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 688
elküldve: 0
receptkönyben: 9
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

.loretta

Mióta szakács: 2013.04.09.
8 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
A karácsony kötelező kellékei közé tartoznak azok a dalok, amiktől az ember már sírva rohan ki a világból. Ezzel reklámmal azonban kivételt tehetünk.
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
Karácsonykor a hazai ünnepi asztalok 79%-án szerepel halétel, melyet 63%-ban kizárólag nők készítenek el…
431