Friss tejszínes sóskamártás recept

Friss tejszínes sóskamártás
Friss tejszínes sóskamártás
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a sóskát. Gyerekkorom óta. Nyersen, főzelékben, mindenhogy!:)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sóskafőzelék, sóskaszósz, sóskamártás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A friss sóskát megtisztítjuk, a szárait eltávolítjuk, majd apróra szeleteljük vagy tépkedjük.
  2. Kevés olívaolajon pár percig pároljuk/fonnyasztjuk, majd felöntjük tejszínnel.
  3. A két fokhagymagerezdet belenyomjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet.
  4. A tejjel alaposan összekeverjük a liszteket, és ezt is hozzáöntjük.
  5. Közben a meghámozott kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, illetve a tojásokat is, és ezekkel tálaljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 847
elküldve: 0
receptkönyben: 9
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

.loretta

Mióta szakács: 2013.04.09.
8 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
478