Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss tejszínes sóskamártás

Friss tejszínes sóskamártás
Friss tejszínes sóskamártás
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a sóskát. Gyerekkorom óta. Nyersen, főzelékben, mindenhogy!:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A friss sóskát megtisztítjuk, a szárait eltávolítjuk, majd apróra szeleteljük vagy tépkedjük.
  2. Kevés olívaolajon pár percig pároljuk/fonnyasztjuk, majd felöntjük tejszínnel.
  3. A két fokhagymagerezdet belenyomjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet.
  4. A tejjel alaposan összekeverjük a liszteket, és ezt is hozzáöntjük.
  5. Közben a meghámozott kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, illetve a tojásokat is, és ezekkel tálaljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 144
össznézettség: 13 469
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

.loretta

Mióta szakács: 2013.04.09.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sóskafőzelék, sóskaszósz, sóskamártás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

431
sóska 50 dkg
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 4 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
teljes kiőrlésű liszt 2 evőkanál
zabpehelyliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
főzőtejszín 2 dl
főtt tojás 6 db
burgonya 6 db