Friss tejszínes sóskamártás recept

1 adag
440
kcal
Friss tejszínes sóskamártás
Friss tejszínes sóskamártás
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a sóskát. Gyerekkorom óta. Nyersen, főzelékben, mindenhogy!:)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sóskafőzelék, sóskaszósz, sóskamártás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A friss sóskát megtisztítjuk, a szárait eltávolítjuk, majd apróra szeleteljük vagy tépkedjük.
  2. Kevés olívaolajon pár percig pároljuk/fonnyasztjuk, majd felöntjük tejszínnel.
  3. A két fokhagymagerezdet belenyomjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet.
  4. A tejjel alaposan összekeverjük a liszteket, és ezt is hozzáöntjük.
  5. Közben a meghámozott kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, illetve a tojásokat is, és ezekkel tálaljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 225
elküldve: 0
receptkönyben: 9
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

.loretta

Mióta szakács: 2013.04.09.
8 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
440