Friss tejszínes sóskamártás recept

megosztás
0
Friss tejszínes sóskamártás
Friss tejszínes sóskamártás
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a sóskát. Gyerekkorom óta. Nyersen, főzelékben, mindenhogy!:)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sóskafőzelék, sóskaszósz, sóskamártás
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A friss sóskát megtisztítjuk, a szárait eltávolítjuk, majd apróra szeleteljük vagy tépkedjük.
  2. Kevés olívaolajon pár percig pároljuk/fonnyasztjuk, majd felöntjük tejszínnel.
  3. A két fokhagymagerezdet belenyomjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet.
  4. A tejjel alaposan összekeverjük a liszteket, és ezt is hozzáöntjük.
  5. Közben a meghámozott kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, illetve a tojásokat is, és ezekkel tálaljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 9 170
elküldve: 0
receptkönyben: 25
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

.loretta

Mióta szakács: 2013.04.09.
8 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
A sajt az az alapanyag, amire tényleg képtelenség olyat találni, aki ne szeretné, rántva, tésztára szórva, gombába töltve vagy leveshez adva. Engedd, hogy melegen nyúljon!
A hét szakácsa: Csöpp
A hét szakácsa: Csöpp
E heti kiemelt szakácsunk Csöpp, alias Ági úgy gondolja, a legjobb terápia minden bajra főzni, és utána egy jót enni. Mi szívesen megkóstolnánk a finomságait, ismerjétek meg!
431