r
Nosalty Logó

Friss lecsó Nerovedova konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Friss lecsó Nerovedova konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1569 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    649 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    410 micro
  • β-karotin
    2684 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    2871 micro
Összesen 392 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2247 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1019 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    4513.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2595 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1640 micro
  • β-karotin
    10736 micro
  • β-crypt
    210 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    11485 micro
Összesen 1569 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    521 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát félfőre vágjuk, a paprikát nagyobb darabokra (a magos része is mehet bele, mert finoman sűríti), a paradicsomot kb. nyolcadokra.
  2. Egy edényben felhevítjük a zsírt, rádobjuk a hagymát és megpirítjuk. Ha már szép üveges, akkor rádobjuk a paprikát, és legalább 15 percig sütjük, és csak ezután sózzuk. Megszórjuk pirospaprikával, átforgatjuk és hozzáadunk egy kevés vizet (2-3 dl). Tovább főzzük, hogy a paprika megpuhuljon.
  3. Ha a paprika már nem roppan, akkor hozzáadjuk a paradicsomokat. Közben persze megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Addig főzzük, amig a paradicsomok is szétfőnek.
  4. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11175
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, hogy a lecsó egy alap, de gondoltam felteszem a legegyszerűbb receptet, amit még otthon tanultam. Mi így szeretjük. Persze ezt lehet készíteni tojásosan, kolbásszal, szalonnával, rizzsel, és még ezer féle módon. Nekem az alaprecept a kedvencem. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek