Friss gombasaláta recept

Friss gombasaláta
Friss gombasaláta
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 „Magyarország Európa egyik legrégebbi gombatermelő országa. Sikeres üzemi méretű termesztésről 1921 óta beszélhetünk. 
1938-ban az Egyesült Államok és Franciaország után Magyarország termesztette a legtöbb gombát a világon. A II. világháború utáni átmeneti visszaesést követően a 80-as évek végétől a hazai gombatermesztés új lendületet vett és gyors fejlődést hozott a gombaágazatnak. A Magyar Zöldség Gyümölcs Terméktanács becslése szerint 1990-1998 között az országosan megtermelt gomba mennyisége megközelítőleg megháromszorozódott, a belföldi felhasználás megkétszereződött.”

 

hozzávalók / 4 adag

  • 35 dkg rókagomba
  • 35 dkg vargánya gomba
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint (őrölt)

ajánlat

Hidegen és melegen is egyaránt tálalható.
Ropogós franciakenyérrel, pirítóssal tálaljuk.
Illik hozzá a sör.

 

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gombasaláta, hagymás gombasaláta, hagymás-petrezselymes gombasaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított gombát és vöröshagymát aprítsuk fel.
  2. Serpenyőben az étolajat, felforrósítjuk a fokhagymagerezdeket beletesszük.
  3. Pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a gombát.
  4. Kb. 5 percig együtt pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 383
elküldve: 4
receptkönyvben: 137
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

169