Frankfurti tokány recept

Frankfurti tokány
Frankfurti tokány
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most sertéshúsból készítettem tokányt, ez is fincsi lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt tésztával, párolt rizzsel tálalhatjuk. Savanyúságot kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!       

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslis sertéstokány, frankfurti virslis tokány, sertéstokány
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, és 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk.
  2. A zsírban finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, paradicsompürét, összekeverjük. Ráöntjük a bort, és 2-3 percig főzzük.
  3. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk.
  4. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított virslit, az egészet készre főzzük. 
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 502
elküldve: 4
receptkönyben: 104
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
214 recept

Hozzászólások (3)

doribaba376
doribaba376cs, 2013-05-16 20:50

Mivel nem volt itthon paradicsompüré, ezért paradicsomot használtam és kb két kanálnyi ketchupot. Így is finom lett. Köszönöm a receptet.