Frankfurti tokány recept

1 adag
688
kcal
Frankfurti tokány
Frankfurti tokány
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most sertéshúsból készítettem tokányt, ez is fincsi lett.

hozzávalók / 4 adag

  • 80 dkg sertéslapocka
  • 20 dkg frankfurti virsli (2 pár)
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg sűrített paradicsom
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek sertészsír
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)

ajánlat

Főtt tésztával, párolt rizzsel tálalhatjuk. Savanyúságot kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!       

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis sertéstokány, frankfurti virslis tokány, sertéstokány
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, és 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk.
  2. A zsírban finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, paradicsompürét, összekeverjük. Ráöntjük a bort, és 2-3 percig főzzük.
  3. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk.
  4. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított virslit, az egészet készre főzzük. 
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 431
elküldve: 4
receptkönyben: 116
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
215 recept

Hozzászólások (3)

doribaba376
doribaba376cs, 2013-05-16 19:50

Mivel nem volt itthon paradicsompüré, ezért paradicsomot használtam és kb két kanálnyi ketchupot. Így is finom lett. Köszönöm a receptet.

Legfrissebb cikkek

Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
Kanadai túrós batyu
Kanadai túrós batyu
A túrós batyu "áldozata" lettem Kanadában. Vendéglátó barátnőm egyre csak valamilyen hazai túrós édességről ábrándozott, én pedig éppen kéznél voltam.
688