Frankfurti tokány recept

megosztás
0
Frankfurti tokány
Frankfurti tokány
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most sertéshúsból készítettem tokányt, ez is fincsi lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt tésztával, párolt rizzsel tálalhatjuk. Savanyúságot kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!       

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis sertéstokány, frankfurti virslis tokány, sertéstokány
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A húst megmossuk, és 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk.
  2. A zsírban finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, paradicsompürét, összekeverjük. Ráöntjük a bort, és 2-3 percig főzzük.
  3. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk.
  4. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított virslit, az egészet készre főzzük. 
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 13 470
elküldve: 4
receptkönyben: 143
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

doribaba376
doribaba376 cs, 2013-05-16 20:50

Mivel nem volt itthon paradicsompüré, ezért paradicsomot használtam és kb két kanálnyi ketchupot. Így is finom lett. Köszönöm a receptet.

688