r
Nosalty Logó

Frankfurti sertésszűz

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katharosz
Frankfurti sertésszűz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 549 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1594.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 549 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.5 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6377.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    976 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1997 mg
  • Nátrium
    2823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1669 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 2197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    290 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 138 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hártyáitól megtisztított húst felszeleteljük, majd kissé kilapítjuk, sózzuk-borsozzuk. A felhevített olajon megpirítjuk a karikára vágott virslit, majd kiszedve félrerakjuk.
  2. A maradék olajhoz adjuk a kockára vágott szalonnát, zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük.
  3. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a szalonnazsíron mindkét oldalát elősütjük, és ezt is félretesszük.
  4. A maradék zsiradékon kevergetve megpirítjuk a sűrített paradicsomot, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, egy csipet sót, és tovább pirítjuk.
  5. Ezután felöntjük 2,5 dl hideg vízzel, fűszerezzük: sóval, borssal, majorannával, kiforraljuk, majd hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket, és lefedve párolni kezdjük. A szeleteket néha forgassuk meg, és ha szükséges, az elpárolgó vizet pótoljuk.
  6. Közben a kelkáposzta a vastag eres részét kivágjuk, majd nagyobb kockákra vagdossuk. Ha a hús félig megpuhult, mehet bele a káposzta, szükség szerint kevés folyadék is, készre főzzük.
  7. Legvégül hozzáadjuk a pirított virslit, összeforraljuk, és azon nyomban tálalhatjuk is. Köretként rizst vagy szalmaburgonyát adhatunk mellé.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 17189
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frankfurti sertésszűz
Katharosz 499 recept

Gyors serpenyős étel, amely többfajta körettel is tálalható, külsőre a modern kézműves konyhák világát idézi. Forrás: net

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?