Frankfurti saláta recept

Frankfurti saláta
Frankfurti saláta
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a tartárhoz szoktam még metélőhagymát és egy főtt tojássárgáját is adni, úgy még finomabb, de ki hogy szereti.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Magvas kenyér vagy zsemle illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
kalória: magas

egyéb elnevezések

virslis saláta, hagymás-majonézes krumplisaláta virslivel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Héjában megfőzzük a krumplit, feltesszük a virslit főni.
  2. A tejföl, mustár, majonéz és a fűszerek felhasználásával tartármártást készítünk. A vöröshagymát nagy cikkekre vágjuk, majd darabokra szedjük. Ezt a tartármártásba keverjük.
  3. A főtt krumplit megpucoljuk, majd ha kihűlt, kockákra vágjuk. Ezután a  virslit is felkarikázzuk, és a hagymás tartárba keverjük őket.
  4. 1-2 órán át hűtjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
 

  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 97 335
elküldve: 4
receptkönyvben: 1 364
elkészítve: 19/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Lubikme

Mióta szakács: 2010.01.05.
19 recept

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

júliusi6
júliusi6 v, 2015-09-20 19:16

Elkészítettem annyi módosítással, hogy én lila hagymát szeltem bele és azt jelezte a család hogy finom lett! :)

Nensy
Nensy sze, 2013-08-21 11:18

Ezt rosszul tudod. A tartár mártásban bizony van mustár, ettől más az íze mint a majonézes tejfölnek. Ami maximum mártogatós, de nem mártás. Bocsi. Ja meg még kis cukrot is szoktak beletenni.

lubikme
Lubikme / lubikme k, 2013-04-09 18:47

Kedves Zsuzsa!

A tartármártás receptjét nekem így tanította az anyukám és a mamám is, de az interneten is ilyen vagy hasonló recepteket lehet találni. Attól függetlenül kinek mi a receptje illetve az izlése!
Nekem ez a tartár mártás receptem!

BDorina
BDorina v, 2012-12-30 16:25

Gondolom, aki lenézi azt, aki nyersen eszi a virslit, az megfőzi a grill csirkét is :D

diana86
diana86 v, 2011-12-25 08:53

Ez nagyon jól néz ki!El is készítem a mai rokon látogatóba!

Michiyo
Michiyo k, 2011-02-01 17:02

Ezt ma estére készítettem vacsira. Isteni!!! :) Köszi a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2010-07-21 18:28

A frankfurti salátába (és más virslisalátákba is NYERSEN, vékonyra fekarikázva kell beletenni a virslit, nem főve. Ezért nem ártalmas valóban jó minőségű (konkrétan valódi húsból készült) virslit beruházni hozzá:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó p, 2011-02-18 22:44

a virslit sose nyersen, mindig meg kell főzni!!!

z1
z1 / z1 p, 2011-02-18 22:59

A virsli késztermék.
Nem pedig nyers.
Nem kell (!!!) megfőzni.
Csak, ha melegen (forrón) szeretnéd enni.
...vagy valamiért kifőzni, fertőtleníteni.
Z.

drops
drops p, 2010-03-26 22:19

De jóóóóóóóó! megcsinálom húsvétra. Köszi kisveréb

lubikme
Lubikme / lubikme sze, 2010-01-06 10:07

ezt bárki eltudja késziteni olyan egyszerű, probálkozhattok új fűszerekkel is pl. kapor

866