Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves szívsalátából

Frankfurti leves szívsalátából
Frankfurti leves szívsalátából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, ki hogyan van vele, de nekünk sikerült a szilveszteri partira úgy belőni a virslimennyiséget, hogy még mindig lapult a hűtőben egy zacskóval. Mit sem számított, hogy volt lencsesaláta és hot-dog is. Ezért neki veselkedtem egy frankfurti levesnek, kicsit másképp. 

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zöldségleves virslivel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pucoljuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. A salátafejeket negyedeljük, majd csíkozzuk fel, és pirítsuk meg a vajunkon. Addig kockázzuk fel a krumplit és a csicsókát is.
  2. Tegyük bele a vajon átfuttatott salátát egy fazékba, és öntsük fel vízzel. Fűszerezzük ízlés szerint. (Alaplével is lehet dolgozni, vagy akár leveskocka is elfér benne.) Törjük meg késsel a fokhagymákat, majd helyezzük a teatojásba, mint ahogy az egész köménymagokat és a fekete borsot is. Lógassuk bele, és főzzük egy kicsit.
  3. Rakjuk bele a krumpli- és csicsókakockákat, pluszként pedig a metélőhagymával is szórjuk meg. Dinszteljük meg a vöröshagymát zsíron, adjuk hozzá a lisztet és a fűszerpaprikát is. Egy kisebb edényben keverjük össze a rántást a tejföllel és a tejszínnel, és merjünk hozzá a levesléből. Óvatosan adagoljuk hozzá a leveshez. Dolgozzuk simára, és tegyük bele a virslikarikákat is. Rottyantsunk egyet rajta, és már készen is vagyunk.
  4. Jó étvágyat!
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 945
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
82 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

315
fejessaláta 70 dkg
füstölt virsli 70 dkg
burgonya 75 dkg
csicsóka 50 dkg
vaj 100 g
fokhagyma 3 gerezd
köménymag 0.75 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
metélőhagyma 4 ek
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 ek
tejföl 3 ek
víz 3 l