Frankfurti leves szívsalátából recept

Frankfurti leves szívsalátából
Frankfurti leves szívsalátából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, ki hogyan van vele, de nekünk sikerült a szilveszteri partira úgy belőni a virslimennyiséget, hogy még mindig lapult a hűtőben egy zacskóval. Mit sem számított, hogy volt lencsesaláta és hot-dog is. Ezért neki veselkedtem egy frankfurti levesnek, kicsit másképp. 

hozzávalók / 12 adag

  • 70 dkg fejessaláta (szívsalátát használtam (4 db))
  • 70 dkg füstölt virsli
  • 75 dkg burgonya
  • 50 dkg csicsóka
  • 100 g vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.75 kávéskanál köménymag
  • fekete bors ízlés szerint (szemes bors)
  • ízlés szerint
  • 4 ek metélőhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 1 ek főzőtejszín
  • 3 ek tejföl
  • 3 l víz (kb.)

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zöldségleves virslivel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pucoljuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. A salátafejeket negyedeljük, majd csíkozzuk fel, és pirítsuk meg a vajunkon. Addig kockázzuk fel a krumplit és a csicsókát is.
  2. Tegyük bele a vajon átfuttatott salátát egy fazékba, és öntsük fel vízzel. Fűszerezzük ízlés szerint. (Alaplével is lehet dolgozni, vagy akár leveskocka is elfér benne.) Törjük meg késsel a fokhagymákat, majd helyezzük a teatojásba, mint ahogy az egész köménymagokat és a fekete borsot is. Lógassuk bele, és főzzük egy kicsit.
  3. Rakjuk bele a krumpli- és csicsókakockákat, pluszként pedig a metélőhagymával is szórjuk meg. Dinszteljük meg a vöröshagymát zsíron, adjuk hozzá a lisztet és a fűszerpaprikát is. Egy kisebb edényben keverjük össze a rántást a tejföllel és a tejszínnel, és merjünk hozzá a levesléből. Óvatosan adagoljuk hozzá a leveshez. Dolgozzuk simára, és tegyük bele a virslikarikákat is. Rottyantsunk egyet rajta, és már készen is vagyunk.
  4. Jó étvágyat!
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 685
elküldve: 0
receptkönyvben: 1
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
69 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

315