r
Nosalty Logó

Frankfurti leves, ahogy Mettácska készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Frankfurti leves, ahogy Mettácska készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 231 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8218.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    6727 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    335 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2892 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 924 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A káposztát leveleire szedjük, megmossuk, felcsíkozzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. A krumplit hámozzuk-mossuk, kis kockákra vágjuk és a virsliket felkarikázzuk.
  2. A rántás készítésével kezdjük, abban a fazékban, amiben a levest szeretnénk. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet és a fokhagymát és addig keverjük, amíg a lisz egy picit megbarnul. Lehúzzuk a tűzről, hozzárakjuk a pirospaprikát, elkeverjük és felengedjük 2l vízzel. (nekem így jó sűrű lett a levesem, persze mindenki ízlése szerint csinálja).
  3. Mehet vissza a tűzre, rakhatjuk is bele a káposztát, a krumplit és a fűszereket (só, ételízesítő, bors, köménymag).
  4. Forrástól számítva 10 percig főzzük és amikor a káposzta egy kicsit már összeesett mehetnek bele a virslikarikák. További 30-40 percig főzzük. Közben kóstoljuk, ha valakinek nem elég fűszeres tegyen még bele. Amikor minden megpuhult kész a levesünk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15681
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom minap szólt, hogy úgy enne már frankfurti levest. Hú, azt én is szeretem és tényleg rég ettem én is. A helyzet az, hogy rádöbbentem, hogy még nem is főztem egyedül, mert ezt mindig a Mamkám csinálta nekem, mert számomra az a legfinomabb. Na, akkor hajrá, gondoltam, csinálok egy fini levest, persze megkaptam a telefonos segítséget hozzá és így már nekiláthattam. Az eredmény olyan lett, amilyet szerettem volna! Mi a tejfölt mindig külön rakjuk hozzá, ki, mikor, hogy szeretné enni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!