r
Nosalty Logó

Franciasaláta Hajni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Franciasaláta Hajni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 537 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 3229 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 106 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    5275 micro
  • β-karotin
    12870 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2061 micro
Összesen 537 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    222 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6544.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1382 mg
  • Nátrium
    3691 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    2041 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8362 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    31648 micro
  • β-karotin
    77222 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    12369 micro
Összesen 3229 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1029 micro
  • β-karotin
    2510 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

A salátához

A mártáshoz

Elkészítés

A salátához

  1. Sós, bio-vegamixes vízben megfőzzük a répát, fehérrépát egyben, félúton hozzádobjuk a pucolt krumplit, végül a borsót.
  2. Elkészítjük a mártást a hozzávalókból, és ízesítjük, nagyon apró kockára vágva vagy reszelve, hozzáadjuk a hagymát is.
  3. A kihűlt, főtt zöldségeket, almát és az uborkát felkockázzuk, és a mártáshoz adjuk.
  4. Jól behűtjük, egy éjszakát állni hagyjuk.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 18604
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus saláta, ami mindig befutó. Nekem a hajdani Mézes Mackókat idézi. Legfinomabb húslevesben főtt zöldségből.

Hozzávalók

A salátához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek