Francia waffel recept

Francia waffel
Francia waffel
19 perc / előkészület: 15 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (69)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Málnalekvárral és áfonyával került az asztalra.
Recept innen. (Valamikor csak a második kattintással jön be ez az oldal!)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

goffri, ostya, gofri, waffel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a fenti sorrendben összekeverem, hogy homogén tésztát kapjak.
  2. Waffelsütőben kb. 3-4 perc/2 db készre sütöm. (12 db lesz.)
  3. Frissen-melegen tálalom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 213
össznézettség: 362 106
elküldve: 41
receptkönyvben: 2 150
elkészítve: 177/197
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

Hozzászólások (69)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KJ
KJ Tue, 2017-07-25 14:16

Abszolút bevált, nagyon finom, egyszerű! Nem cserélem másra. Tejből utána kell önteni, mert besűrűsödik.

hobogoly
Aranyhal / hobogoly Thu, 2016-08-04 13:25

Szia, a recept isteni! Köszönöm!
A gofri sütőd tipusát elárulnád? Mert ami nálam van kölcsönbe elég barnákat süt. És így is pici nyerses a belseje. Köszi

bhkate
bhkate Sat, 2016-05-28 17:16

Nagyon szuper recept. Mar nagyon sokfelet kiprobaltam de meg egyik sem jott be igazan. Ez viszont az igazi. Koszonom.

heidricha
heidricha Wed, 2015-12-30 13:53

Nem rossz... de... nekem a "szokásos" színre sütve palacsinta maradt. Sötétebbre sütve aztán ropogós lett. A sütő is új, még azt is ki kell tapasztalni, de valahogy az élesztős változat jobban tetszik.

BDorina
BDorina Mon, 2015-10-26 14:48

A hozzászólások alapján a recept már minimum 7 éves, de még mindig nem javították ki a tej mennyiségét :D

libaláb
libaláb Thu, 2015-10-15 16:32

Finom, eddigi bevált receptem lecserélve
természetesen fél liter tejjel, fél decivel csak szomorú massza volt :)

banya6868
banya6868 Tue, 2014-05-13 18:44

Ez isteni, de tényleg 0,5 l tej kell hozzá. Kívül ropog, belül puha. Természetesen vajjal készült.

Kynee
Kynee / Kynee Fri, 2014-04-04 07:09

Nekem még a fél liter tej is kevés lett, 7 decit tettem bele hogy formába tudjam önteni. Amúgy fincsi. ^^

Peverin
Peverin Sun, 2014-03-02 19:21

Èn pont a leírtak alapjan csinaltam (persze fèl liter tejjel) ès azt kell mondjam ez az eddigi legjobb recept, amit kiprobaltam. A csalad is imádta, bàrminek is nevezik... Èn Svàjcban èlek francia területen, tudom milyen a francia waffel, ettem többször is a kelt tèsztàs, geil csodàbol, melynek a belseje gyakorlatilag nyers... Éppen ezek miatt nem kedvelem, szokàs ide vagy oda. Valòban ez az első recept amivel sülès utan ropogòs gofrit kapunk, nekem ez sokkal fontosabb. Bàr szerintem ez a sütőn is mùlik, nekem olyan fajta van amibe egy-egy adaghoz eleg sok teszta kell, igy alapbòl vastagok lesznek a gofrik, ezert nekem egyik recepttel sem teljesen tökèletes a vègeredmèny. Valaki esetleg ismer valami jobb fajta sütőt? A szàmomra igazit egyèbkènt csak Bèkèscsabàn tudjàk megsütni :) Köszönet a receptèrt! Bea

eri67
eri67 Sun, 2014-05-04 22:38

Kedves Peverin,
én tavaly vettem Waffelsütöt és a következöt tudom ajánlani,nekem nagyon bevállt.Igaz nem épp olcsó de megéri.Én Németországban élek de hiszem azt Svájcban is van.
-waffeleisen krups fdd95d-
Üdv.: Erika

enique
enique / enique Fri, 2014-02-28 18:26

Nagyon egyszerű, nagyon finom, tökéletes a recept (valóban fél liter tej kell hozzá).
Érdemes kicsit pirosabbra sütni, úgy karamellizálódik a cukortól a külső része.... :) lekvár nélkül, magában is isteni finom

Franciska12
Franciska12 Tue, 2013-10-08 14:54

Hm, waffel sütőben sült, de ez nem waffel. Franciának, lehet, hogy francia, de legközelebb biztos, hogy nem ezt vagy nem így készítem. Igen, 0,5dl tej?????? 40dkg liszthez??? Nagyon édes, nagyon sok benne a rum (aroma), és hát ropogósnak egyáltalán nem ropogós..........Egy szó, mint száz, ez nem waffel vagy kb annyira, mint az úton-útfélen croissant-ként árult valami. A reszelt citrom jó gondolat, nekem is eszembe jutott.
Egyébként a waffel (vagyis a Gaufres de Liége) belga nemzeti eledel és mindig kelt tésztából készül.........)

renny07
renny07 Thu, 2013-10-03 09:35

Na ez igazi Gofri recept! Finom , Ropogós- Belül puha:) A hűtőben eláll a tészta- legalábbis én 2 nap alatt sütöttem ki. Legközelebb többet sütök- kíváncsi vagyok hogy ha áll egy kicsit, akkor milyen az állaga :) Keresztfiamék szerint is nagyon jó lett :)
A tejhez meg annyit: ez nem az a folyós tészta- inkább muffin-szerű a tésztája. Meg liszt függő is hogy mennyi tejet vesz fel.
Mindenesetre kidobtam az összes eddigi receptemet - Ez a Nyerő :)

clau9.1
clau9.1 Sat, 2013-07-20 13:47

Először is 0,5dl tej? az hova elég? fél liter minimum, 20dkg cukor? a süteményekbe nem rakok ennyit.. ragacsos lett az egész a gofri sütőbe beleragadt,palacsintaként se lehetett kisütni, szerintem ha valaki meg akarná ezt csinálni keressen másikat mert el vannak írva a mennyiségek.

3masmama
3masmama Thu, 2013-05-30 17:52

Köszönöm a receptet. Nagyon jól sikerült. Finom, kissé ropogós, mégis puha lett. Még a párom is degeszre tömte magát, pedig nem valami édes szájú. Ezután csak ezt a receptet használom. Hálás vagyok érte.

dorcsi685
dorcsi685 Wed, 2013-03-27 15:39

Ma megcsináltam valóban isteni finom jól mondták az előttem szólók. Reszelt citromhéjjal bolondítottam meg egy kicsit az ízeket. Köszi a szupi receptet!

BenDee
BenDee Tue, 2012-10-09 16:14

Nekem fura, nagyon folyósnak találom a tésztát. :/

manócska2010
manócska2010 Sun, 2012-06-24 19:11

Szia! Elkészítettem és egyszerűen isteni finom lett! Köszönet a receptért! Üdv Manó

Edit Kalcsó
Edit Kalcsó Wed, 2012-03-14 14:14

Sziasztok!

Én első lépésben a tojás fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem, így nem kell elmosnom a habverőt. Hűtőbe teszem, még a többi hozzávalót elkészítem. Utána, a szoba hőmérsékletű vajat kikeverem a tojás sárgájával, a kristálycukorral, rummal és a vaníliás cukorral. Hozzá keverem a szitált, sütőporral elkevert lisztet, és apródonként lazítom a fél liter tejjel. Legvégül lazán belekeverem a tojás fehérjét. Kisütöm. Fenséges! Gyerekem nutellával imádja.
0,5 l tej kell hozzá, a 0,5 dl mindenképpen elírás!

H4niko
H4niko / H4niko Sun, 2012-02-12 12:34

nemrég készült el és nagyon finom lett. én rum helyett fahéjat és reszelt citrom héját tettem bele,és áfonyalekvárt tettem a tetejére. köszönöm a receptet.

Niky

Tóthné Zsófi
Tóthné Zsófi Sun, 2011-11-27 12:28

Köszönöm a receptet!!Én kukorica lisztből csináltam mert a kisfiam lisztérzékeny,de nagyon finom lett!!A recept nagyon jó!!Zsófi.

Kolokan
Kolokan / Kolokan Thu, 2011-01-27 19:28

hűűű az első waffel-sütésem volt!! és az eredménnyel lepipáltam a waffel-gofri mester barátnőmet.... a rum teljesen megbolondította az ízét :).... remek recept, csak ajánlani tudom :)

u.i.: ÉLJEN A RUM!! :)
tov jó főzikélést, és mégegyszer köx a sikerélményért!!!!!!!! :) :) :)

Hopegirl
Hopegirl / Hopegirl Sat, 2010-11-06 18:21

megcsináltam, és nagyon fini lett :) igaz, hogy nem volt waffel sütőm, így beértem a gofri sütőmmel.
Nagyon ízlett mindenkinek, kösy :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-25 16:45

én a rum helyett fahéjjal csináltam az is nagyon bele illik és szupi!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-25 16:42

szupi, nálunk mindenki eszi ahogy csak tudja!!! jó juharsziruppal is!!!!!

mirza
mirza Fri, 2010-10-01 17:40

Kedves Szintia!
Mondd csak, a receptedben az a a 0,5 dl tej, nem véletlenül 0,5 liter tej akart lenni..? :)
Mirza

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sun, 2013-03-17 13:06

Kedves Szintia, ma készítenem el, ezért érdekelne a tej mennyisége mennyi végül? Köszi! Andi

musica
musica Wed, 2010-07-07 13:13

Kedves hapici! Szerintem ezt keresed - a belgák brüsszeli goffriként emlegetik:

For the gauffre de Bruxelles / Brussels waffle:

* 1 kilogram flour (2.2 lb)
* 30 grams of yeast (one package of fast-action yeast)
* 25 grams of brown sugar
* 1250 ml of lukewarm water (use tepid sparkling water if possible)
* 250 grams powdered nonfat dry milk (Carnation or similar)
* 10 grams of salt
* 1/2 teaspoon vanilla extract or one small packet vanilla sugar (about 2 teaspooons)
* 400 to 500 grams of melted butter
* 6 to 8 egg whites, beaten to stiff peaks

For the waffle batter:

Put the flour in a large bowl. Make a well in the flour: add the yeast and 250 ml of the lukewarm water.

Add the brown sugar, powdered milk, the vanilla extract or vanilla sugar, and the remainder of the water. Mix the dough well: allow to rise for at least 20 minutes - 1/2 hour. During this period, melt the butter. Allow to cool to lukewarm.

Add the melted butter: mix well. Beat the egg whites to stiff peaks,: fold carefully into the batter mixture until evenly mixed through.

Heat a large waffle iron. Spread each section with the batter, close and bake until done.

Serve dusted with comfectioners' / icing sugar, or topped with whipped cream and fruit, or with melted chocolate or Nutella.

hapici
hapici / hapici Wed, 2010-06-02 15:28

Sajnos, nem az. A belga waffel törékeny, ropogós, de nem a jégcukortól; a tésztája valami varázslatosan könnyű, azt szeretném megtalálni.

hapici
hapici / hapici Wed, 2010-06-02 15:22

Persze a Németalföldbe tulajdonképpen Flandria is beletartozott, így nem csoda, ha Belgiumban jól ismerik a waffelt.

987