r
Nosalty Logó

Francia rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Francia rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 580 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3463 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    5158 micro
  • β-karotin
    12303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 580 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    179.8 g

Zsír

  • Összesen
    140.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7116.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1910 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    2594 mg
  • Nátrium
    1901 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2725 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7958 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    73815 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2389 micro
Összesen 3463 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    706 micro
  • β-karotin
    1684 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük sós vízben. Ha kihűlt, nagyon vékony karikákra vágjuk. (Én káposztagyalut szoktam használni, ezzel csinálom az uborkasalit is.)
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és együtt megpirítjuk. Sót, borsot, majorannát és 1 aprított fokhagymagerezdet teszünk bele ízesítés gyanánt.
  3. A répát nyersen nagyon vékonyra vágjuk (ezt is a káposztagyaluval szeleteltem).
  4. Elkészítjük a besamell mártást: A vizet és 250 ml tejet elkezdünk forralni. 250 ml tejet jó csomómentesre keverjük a liszttel, és amikor forr a vizes tej, hozzáöntjük a lisztes tejet. Sűrűre főzzük, az sem baj, ha egy kicsit folyós. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával és a 3 összenyomott fokhagymagerezddel (nekem 4 kk só, 2 kk őrölt feketebors és 1 ek majoranna).
  5. A kiolajozott tepsibe belehelyezzük a krumplinak a ¾-ét, picit sózzuk, borsozzuk, erre a darált hús kerül és meglocsoljuk a besamell mártás 1/3-ával. Ezt befedjük a répaszeletekkel, majd a legtetejére rakosgatjuk a krumpli maradékát.
  6. Leöntjük a besamellel, hideg sütőbe tesszük és 45 percig sütjük 200 fokon. 45 perc után kivesszük, megkenjük a tejföllel és megszórjuk sajttal. Még 15 percig visszatesszük 220 fokra addig, amíg megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25X40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21064
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fincsi, laktató és egyszerű elkészíteni. Nem utolsó szempont, hogy előző nap is össze lehet rakni, másnap csak be kell dobni a sütőbe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek