r
Nosalty Logó

Francia pudingos-mákos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Francia pudingos-mákos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A két mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1047 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A két mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 10486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A két mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1047 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.7 g

Zsír

  • Összesen
    559.1 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    221 g
  • Koleszterin
    1585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15386.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    6039 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1209 mg
  • Foszfor
    5099 mg
  • Nátrium
    2585 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1192 g
  • Cukor
    568 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3009 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    321 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    1321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2872 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1634 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 10486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A két mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

  • 10 dkg dió (pirított, durvára vágott)
  • 1.5 ek cukor (kristály, karamellizált)

Elkészítés

A két mézes laphoz

  1. Először összegyúrjuk a mézeslaphoz valókat.
  2. A sütőt begyújtjuk és jöhet a mákos piskóta: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, az olajat és a mákot.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, először hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a habot lazán beleforgatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon világos színűre sütjük, tűprópáig!
  5. Míg sül, a mézes tésztából sütőlemezen 2 akkora lapot nyújtunk, mint a piskótánk. Mehet is utána a sütőbe, ezt is világosra sütjük.
  6. Közben elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a pudingokat. A margarint habosra kavrjuk a cukorral és a vaníliás cukorral.
  7. Ha a puding kihűlt, belekavarjuk a margarint és a reszelt citromhéjat. Három részre osztjuk.
  8. Ha kihűltek a lapok, összerakjuk a sütit. 1 mézeslapot lefektetünk, rákenjük a krém egyharmadát. Rátesszük a mákos piskótát, bekenjük a következő adag krémmel.
  9. Tetejére borítjuk a második mézes lapot és rásimítjuk az utolsó adag krémet.
  10. Megszórjuk a dióval, óvatosan rányomkodjuk, a karamellizált cukorral megcsorgatjuk a tetejét.
  11. Szeletelés előtt állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 26303
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Ajánló

Finom, édeskés fehérbort ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia pudingos-mákos szelet
Olaszné Anci 191 recept

Szintén az interneten böngésztem ezt a receptet, kicsit dolgozgatni kell vele, de a végeredmény kárpótol mindenért! Nagyon finom, kiadós recept. A karamell és a pirított dió fantasztikus ízt kölcsönöz ennek a finomságnak.

Hozzávalók

A két mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk