r
Nosalty Logó

Francia póréhagymás burgonyakrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Francia póréhagymás burgonyakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 358 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1427 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 58 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 358 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1836.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3698 micro
Összesen 1427 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és az olajat felhevítjük, és a póréhagyma felkarikázott fehér részét puhára pároljuk rajta közepes lángon fedő alatt.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát, átforgatjuk a póréhagymával, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadunk bőven petrezselymet és ízlés szerint kakukkfüvet, majd közepes hőfokon fedő alatt 30-40 perc alatt puhára főzzük.
  3. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, majd az egészet összeturmixoljuk. A créme fraiche-t vagy tejfölt simára keverjük, majd belekeverjük a levesbe, és a botmixerrel egy kicsit átturmixoljuk ezzel is. Visszatesszük a tűzre, és kevergetve összeforraljuk.
  4. Felaprított snidlinggel vagy a póré zöld részével díszíthetjük, én most feltuningoltam pár forgácsnyi parmezánnal is. Pirított, leheletnyi fokhagymával bedörzsölt rozskenyérrel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9349
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A franciák már tudják, hogyan kell egy bumfordi krumpliból és egyszerű póréhagymából olyan ételt készíteni, amit aztán a felső tízezer fogyaszt csillagászati áron. Ez az egyszerű krémleves - eredeti nevén Vichyssoise - nagyon is tudja, hogyan kell a vendégből egy halk Óh!-t kicsalni. Pedig a hozzávalók meglehetősen puritánok, kivéve a tálalásnál megszórt parmezánt, amit akár helyettesíthetünk egyszerű reszelt trappistával is. Pirított rozskenyérrel tálalva, kiadós ebédként is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek