r
Nosalty Logó

Francia krémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cinderella_707
Francia krémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tejszínhabhoz

A mázhoz

Összesen 784 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tejszínhabhoz

A mázhoz

Összesen 6278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tejszínhabhoz

A mázhoz

Összesen 210 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 784 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    293.9 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2642.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    853.9 g
  • Cukor
    542 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1567.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 6278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tejszínhabhoz

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A leveles tésztákat megsütjük, kihűtjük. Ha tortát készítünk belőle, akkor is célszerű egyben megsütni, és megnézni, hogy nagyobb legyen egy kicsit a tészta, mint amekkora a tortaformába szükséges, mert egy kicsit "összemegy" a sütés közben. Ha kihűltek a lapok, rájuk tesszük a tortaforma alját, hogy körbe tudjuk vágni a megfelelő méretre. Az egyik lapot 16 "szeletre" vágjuk az lesz majd a torta teteje.
  2. A krémhez a tojásfehérjéket a sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A pudingport a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. Felöntjük a víz egy részével és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék vizet, és folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Amikor már jó sűrű, hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot, és még 3-4 percig együtt főzzük (továbbra is kevergetni kell).
  3. Az alsó lapot beletesszük az kapcsos tortaformába, és ráöntjük a krémet.
  4. A tejszínt a zselatin fix porral kemény habbá verjük, és a vaníliakrém tetején egyenletesen elsimítjuk. Ha már a krém is kihűlt, a hűtőbe tesszük (kb. 3-4 órára van szükség a dermedéshez).
  5. Elkészítjük a felvágott darabokra a mázat. A cukrot a vízben (az ecettel) kis lángon teljesen feloldjuk, folyamatosan kavargatva. Ezután erős lángra tesszük, és felforraljuk, ekkor már nem szabad kavargatni. A szirup először habosan fő, és a buborékok gyorsan elpattannak. Ahogy sűrűsödik, a buborékok nagyobbak lesznek, és nem pattannak szét. Néhány perc után egy kiskanállal ki lehet venni a szirpuból, és egy tányérra öntött kevés hideg vízre cseppenteni. Ha a vízben sűrű marad, összeáll, akkor jó.
  6. A tűzről a lábast levéve, hideg vízbe állítjuk, hozzákeverjük a kávét és a tejszínt. Ezután langyosra hűtjük. Amikor már jól besűrűsödött, de még folyik, egyesével bevonjuk vele az előre felvágott tortaszeleteket. Ha a bevonat megszilárdult, kicsit megdöntve a torta tetejére tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 40098
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Cinderella_707 4 recept

Gondoltam, életemben először sütök egy krémest, aztán közbejött egy szülinap, meg a kihívások iránti vonzódás... Úgyhogy ha már lúd, legyen kövér alapon rögtön a francia krémesbe vágtam bele, és ez sikeredett :). A szépségén még lehet javítani, de az íze a "felhasználók" szerint is tökéletes volt. Sok sikert, és a tetejéhez főleg türelmet! :) De megéri, mert a végeredmény kárpótol :).

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tejszínhabhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?