r
Nosalty Logó

Francia krémes kehely

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia krémes kehely
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 986 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 5898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 986 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    388 g
  • Telített zsírsav
    231 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3100.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.5 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    440 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    338 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3353 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1400 micro
Összesen 5898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból leveles vajastésztát gyúrunk a hagyományos módon. Jó kanálnyi lisztet gyúrunk 20 dkg vajhoz, majd azt téglalap formára simítva hűtőbe tesszük. A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, és 1 órán át fóliába csomagolva pihentetjük. Kinyújtjuk, és a közepébe tesszük a vajat, majd ráhajtjuk a tésztát, hogy teljesen betakarja. Így is pihentetjük úgy negyed órán át hideg helyen.
  2. Kinyújtjuk, és háromba hajtva szintén pihentetjük hidegen az előbbi módon. Ujjunkkal lehetőleg ne nyomkodjuk, ahogy lehet, csak a sodrófával dolgozzunk. A hajtogatást még háromszor ismételjük.
  3. Kinyújtjuk fél centi vastagra, és 1-3 cm széles szabálytalan formájú rudakra vágjuk. Tepsibe rakjuk, majd forró sütőben erős tűznél kisütjük.
  4. Ezután a krém következik: A cukrot, tojássárgáját és a lisztet tejjel csomómentesre keverjük.
  5. A maradék tejbe kaparjuk a vaníliarúd belsejét, és ezt is az előbbiekkel elegyítjük. Tűz fölött keverjük addig, amíg krémszerűvé sűrűsödik. Letakarva hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Közben elkészítjük a karamell öntetet. A cukrot addig pirítjuk, míg szép színe lesz, majd a vajjal és tejszínnel összefőzzük, míg teljesen felolvad. Hagyjuk hűlni.
  7. Az előzetesen lehűtött habtejszínt felverjük, majd óvatosan összekeverjük a kihűlt vaníliakrémmel.
  8. A lehűlt és kissé sűrűbbé vált karamell öntettel tetszőleges módon díszítjük az üvegpoharak belsejét. Ekkor tényleg ne legyen már forró, mert elrepedhet a pohár!
  9. Majd a krémmel megtöltjük a díszített poharakat. A krém tetejére is teszünk a karamellből.
  10. A leveles tészta rudakat kis tányérokra helyezve, egyik felüket leöntve a maradék karamellel tálaljuk. De egyet-egyet karamellbe mártva a krémbe is tehetünk közvetlen tálalás előtt.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 290
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 29392
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a francia krémest, de mivel a tetejéről legtöbbször levesszük, és kézből ropogtatva fogyasztjuk a tésztát, továbbá jellemzően cukrászdákban az alján levő kissé átázott tésztát bajlódva lehet néha elvágni egy szem villával, így volt bennem régóta a gondolat, hogy lehetne a tésztát külön tálalni. Tehát hogy egyértelműen kézbe vevős módon ehessük. Azonban önmagában a krémes krémje bután nézne ki tányéron, így azt kehelybe/pohárba kényszerítettem. :) És ha már így tettem, kihagytam a hagyományos krémes receptbe való nyers tojásfehérje habot, helyette a kihűlt főzött krémhez kevertem a tejszínhabot. Így a krémesnél is krémesebb lett. Továbbá a száradós karamellmáz helyett folyékonyabb karamell öntetet álmodtam hozzá.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek