Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia krémes cupcake

Francia krémes cupcake
Francia krémes cupcake
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit kifejezetten a NoSalty Haas receptversenyére készítettem. Az előző receptversenyre is neveztem, akkor egy macaronnal, ezúttal viszont egy másik nagy kedvencet, a cupcake-et ("tündértortát") választottam. Úgy gondolom, ez egy olyan süti, aminek bárki lelkesen nekiáll: egyszerű, szép, és viszonylag hamar csodás tortácskákat varázsolhatunk az asztalra. Senkit ne ijesszen meg a hosszú leírás, csak a biztos siker érdekében áll ilyen sok lépésből az elkészítés. :) A nevét azért kapta, mert szerintem ízében leginkább a népszerű krémes kedvencre hasonlít. A süti alapja egy sima piskóta, amit az eredeti cukrászkrémes főzött vanília krémével töltöttem meg. A tortácskák tetejére pedig lágy tejszín került édes karamell mártással, amit a vajkaramella darabkák tesznek igazán ellenállhatatlanná. Szerintem megér egy próbát!:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához (12 db)

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

További képek az elkészítéshez a blogomon: http://sutidoboz.hu/francia-kremes-cupcake/

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből 2 dkg cukorral kemény habot verünk.
  2. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot, és habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a tejet és az étolajat, és simára keverjük.
  3. A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval összekeverjük, majd a tojássárgás masszához szitáljuk. Az egészet csomómentesre keverjük.
  4. Végül hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot is.
  5. Az így kapott masszát egyenlően szétosztjuk a muffintepsi papírral kibélelt mélyedéseiben.
  6. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsülnek. Rácsra szedjük őket, és megvárjuk, míg kihűlnek.
  7. Amíg sülnek, elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgákhoz pedig hozzáadjuk a lisztet és kevés tejet, és simára keverjük.
  8. A maradék tejet feltesszük melegedni a cukorral és a vaníliás cukorral, és ha már forr, félrevesszük, és hozzákeverjük a tojássárgás keveréket.
  9. Visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  10. Ekkor hozzáadjuk a tojásfehérje habot (legegyszerűbb robotgéppel simára keverni), majd folyamatos kevergetés mellett további 2 percig főzzük. Így egy sokkal lazább krémet kapunk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  11. Ha a krém és a muffinok is kihűltek, összeállítjuk a tortácskákat: a muffin tetejét levágjuk, közepüket pedig egy kiskanállal kikapargatjuk. Ide töltjük be a vaníliás főzött krémet.
  12. A hideg tejszínhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd kemény habbá verjük. A habot habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele, vagy egy kanállal a sütik tetejére halmozzuk.
  13. Az elkészült cupcake-ek tetejére karamellszószt csorgatunk, és megszórjuk vajkaramella darabkákkal. (12 db lesz belőle.)
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 31 956
elküldve: 32
receptkönyvben: 735
elkészítve: 23/36
Facebookon megjelent: 1

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tündérsüti, cupcake, vaníliás cupcake, karamellás cupcake, tortácska, mini torta, francia krémes muffin

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodia1
Kodia1 Sat, 2014-11-01 15:32

Ilyen tökéletes süteménnyel még nem volt dolgom. Szabályosan feljött a sütőben, és ami a legfontosabb, hogy egyáltalán nem esik össze a tészta sütés közben és utána sem. A krém is finom volt, szóval tökéletes!!! A karamella sokat dob rajta. GRATULÁLOK!

cartoyk
Jámbor Barbara / cartoyk Mon, 2013-09-23 20:09

Szia!
Ma kipróbáltam a recepted, mondhatom ilyen gyönyörű muffinokat még sosem sütöttem. Nem esett össze, megmaradt a kúpja. Egyszerűen tökéletes. Az íze is nagyon finom!!!
Köszi:
Barbi

Csukamama
Csukamama / Csukamama Wed, 2013-04-03 12:12

Kedves Viki! Nagyon jól néz ki. Azt hiszem hamarosan elkészítem, de szeretném tudni, hány darab lesz belőle.

rozetta
rozetta Thu, 2013-03-14 19:35

Nagyon tetszik.Meg is fogom csinálni,imádom a krémes,tejszínes sütiket.. SZAVAZTAM!!!

bubillaiam
bubillaiam Thu, 2013-03-14 17:37

a kikapart belsőkre mi a tipp? hova menjenek? vagy csak megenni lehet őket? xD azért kérdem, hogy esetleg van-e vmi jó ötleted egy sütire, amelyben ilyen maradék "piskóta" felhasználható :) Pl máglyarakás, smarni, stb...:)

vikki
vikki / vikki Thu, 2013-03-14 18:30

Én trifle-t készítettem vele: a maradék krémet a piskóta darabokkal meg egy kis eperrel lerétegeztem poharakban. Nem sok maradt, szóval csak kettő pohárral lett belőle:)

dori24
dori24 Thu, 2013-03-14 09:44

Nagyon szép süti!!! Plusz 1 szavazat tőlem is! A recepted pedig mentve. :-)

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2013-03-12 13:31

Piros gomb megnyomva, erre szavaztam. A főzött krém miatt, és nem csak azért... Hajrá!
(A tasakos pudingpor maradjon a lustáké.) :)

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sun, 2013-03-10 08:15

kedves Vikki!

Anno lelkesen szavaztam naponta a feketeerdo macaronodra, sajnálom, hogy nem nyertel. Ez a sütid is nagyon tetszik, szavazok rá. Sok sikert a versenyben!
Andi

vikki
vikki / vikki Sun, 2013-03-10 09:20

Kedves Andi!

Köszönöm szépen, hogy szavaztál múltkor a macaronomra rendszeresen és köszönöm, hogy erre is szavaztál most:) Remélem kipróbálod majd!:)

beszeani
beszeani Fri, 2013-03-08 14:06

Ma megcsináltam! Isteni lett! mindenkinek ajánlom! A kikapart piskótához főzök majd pudingot így az sem vész kárba ;) !

vikki
vikki / vikki Fri, 2013-03-08 14:22

Örülök, hogy ízlett:) Én a maradék főzött krémbe szórtam a sütik belsejét néhány eperkocka társaságában és kész is a trifle:)

Gothdarky
Gothdarky Wed, 2013-03-06 21:06

Úristen, de szép! Nagyon ínycsiklandozó, szívesen elmajszolnám... :)

vikki
vikki / vikki Sun, 2013-03-03 14:54

Köszönöm:) Biztos vagyok benne, hogy nem fogsz csalódni az ízében:)

713
tojás 2 db
cukor 12 dkg
finomliszt 18 dkg
tej 0.75 dl
napraforgó olaj 0.75 dl
sütőpor 6 g
tej 2.5 dl
tojás 2 db
cukor 6 dkg
vaníliás cukor 6 g
finomliszt 1 púpozott ek
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 teáskanál
karamell öntet 12 ek
vajkaramella 10 dkg