Francia briós recept

Francia briós
Francia briós
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A briós formája tetszett meg nagyon. Ezt a sütit is a Házi cukrászat című könyvből néztem ki. Mi házi körte lekvárral fogyasztottuk tea kíséretében, de bármilyen lekvárral vagy vajjal finom lehet.

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg liszt (lehet bármilyen teljeskiőrlésű ill. részben zabpehelyliszt is)
  • 3 dkg élesztő
  • 3 ek langyos tej
  • 1 kk cukor
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojás
  • fél kk só

Kenéshez:

  • 1 db tojás

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: briós
hasonló kategóriák: perec, kifli, burek, édes leveles, bagel, buci, zsemle, hamburger-buci, croissant, pita

egyéb elnevezések

párizsi briós, briós formában, vajas briós
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A muffin formákat, vagy a kosárka formákat kivajazzuk.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
  3. Olvasszuk fel a vajat (ne legyen forró, csak kellemes kézmeleg).
  4. Az felfuttatott élesztőt, olvadt vajat a liszthez öntjük, és a 4 tojással, és a sóval begyúrjuk (a vajnak köszönhetően könnyen el fog válni az edény falától).
  5. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát kb 2/3-ad 1/3-ad arányban elosztjuk (nálam a nagyobb adag tészta kb. 660-680 g volt).
  7. A kis és nagy adag tésztát is 20 db-ra osztjuk, és gömbölyítjük őket.
  8. A nagyobbakat a formába rakjuk, majd az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe.
  9. A tésztát megkenjük vékonyan a tojással, és a kisebb golyóbisokat a formában lévő tésztára ültetjük.
  10. Begyújtjuk a sütőt.
  11. A briósunk egész felületét megkenjük tojással, és 10 percig kelesztjük.
  12. Megsütjük, és a megsült briósokat sütőkesztyű segítségével óvatosan kiszedjük a formákból, és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 711
elküldve: 4
receptkönyben: 169
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.