Francia briós recept

Kalória?
Francia briós
Francia briós
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A briós formája tetszett meg nagyon. Ezt a sütit is a Házi cukrászat című könyvből néztem ki. Mi házi körte lekvárral fogyasztottuk tea kíséretében, de bármilyen lekvárral vagy vajjal finom lehet.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

A forma kikenéséhez

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: briós
hasonló kategóriák: burek, kifli, zsemle, croissant, perec, pita, buci, hamburger-buci, édes leveles, bagel

egyéb elnevezések

párizsi briós, briós formában, vajas briós
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A muffin formákat, vagy a kosárka formákat kivajazzuk.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
  3. Olvasszuk fel a vajat (ne legyen forró, csak kellemes kézmeleg).
  4. Az felfuttatott élesztőt, olvadt vajat a liszthez öntjük, és a 4 tojással, és a sóval begyúrjuk (a vajnak köszönhetően könnyen el fog válni az edény falától).
  5. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát kb 2/3-ad 1/3-ad arányban elosztjuk (nálam a nagyobb adag tészta kb. 660-680 g volt).
  7. A kis és nagy adag tésztát is 20 db-ra osztjuk, és gömbölyítjük őket.
  8. A nagyobbakat a formába rakjuk, majd az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe.
  9. A tésztát megkenjük vékonyan a tojással, és a kisebb golyóbisokat a formában lévő tésztára ültetjük.
  10. Begyújtjuk a sütőt.
  11. A briósunk egész felületét megkenjük tojással, és 10 percig kelesztjük.
  12. Megsütjük, és a megsült briósokat sütőkesztyű segítségével óvatosan kiszedjük a formákból, és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 862
elküldve: 4
receptkönyben: 172
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Budapestre jön jövőre a Bocuse d'Or
Budapestre jön jövőre a Bocuse d'Or
A 2017-es Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg 2016. május 10-én és 11-én húsz ország egy-egy séfjének részvételével.
A hét szakácsa: Júlia
A hét szakácsa: Júlia
Eheti kiemelt szakácsunk, Júlia már kiskorában érdeklődött a sütés-főzés iránt. Szereti a fűszeres ételeket, és próbál az egészséges fogásokra hangsúlyt fektetni.
973