r
Nosalty Logó

Francia almatorta kajszibarack lekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Francia almatorta kajszibarack lekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az almapüréhez

A torta tetejére

Összesen 644 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az almapüréhez

A torta tetejére

Összesen 2574 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az almapüréhez

A torta tetejére

Összesen 138 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 644 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.9 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 2574 kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almapüréhez

A torta tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két fólia között kinyújtjuk és egy 24 cm átmérőjű (lehetőleg kivehető aljú) kerek tortaformát kibélelünk vele, majd hűtőbe tesszük.
  2. A püréhez az almát meghámozzuk, lereszeljük és a többi hozzávalóval, először fedő alatt, 15-20 perc alatt megpároljuk.
  3. A párolás vége felé vegyük le a fedőt, hogy a lé elpárologjon és az almapép jó krémes legyen. Miután elkészült a párolt almapép, hagyjuk kicsit hűlni.
  4. A torta tetejére kerülő almákat ugyancsak meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk és meglocsoljuk frissen facsart citromlével.
  5. A behűtött tésztára rákenjük az almapépet, erre rakosgatjuk sorba az almaszeleteket és a tortát előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
  6. A lekvárt 1 evőkanál vízzel felforrósítjuk és egyenletesen rákenjük a tortára.
  7. Legalább 1-1,5 órát pihentetjük, majd a formából kivéve, szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 351
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 58395
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Továbbra is lenyűgöznek a francia ételek, desszertek. A receptek valahogy máshogy közelítik meg az alapanyagokat, valahogy olyan nemes egyszerűséggel, és ami a desszerteket illeti, lényegesen kevesebb cukor használatával. Ebből az egyszerűségből ételcsodák születnek és széppé varázsolják a napjainkat. Ilyen ez a francia almatorta is. (Nagyon rég sütöttem ilyet, talán a nyolcvanas években..., akkor a receptből hiányzott az almaszeletek alatt elhelyezkedő almapüré réteg és talán a tésztát sem vajból készítettem. Ehhez a tortához csak vajból és ne margarinból készítsük a tésztát, különben más lesz az állaga.) Viszonylag kevés, egyszerű alapanyagokból egy laktató, de ugyanakkor egy könnyed tortát kapunk. Aki nem ismeri, csak javasolni tudom, hogy készítse el. Nagyon finom!! (Mi sem bizonyítja jobban ezt a tényt, minthogy az elmúlt hétvégén kétszer is elkészítettem:)  

Hozzávalók

A tésztához

Az almapüréhez

A torta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek