Főzött krémes piskóta recept

Kalória?
Főzött krémes piskóta
Főzött krémes piskóta
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez mamám legfinomabb piskótája, aminek soha nem sikerült megszerezni a receptjét. Végül úgy sikerült, hogy mellé álltam és lépésről-lépésre kértem Tőle az instrukciókat. :)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Mama piskótája, piskóta vaníliás főzött krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat elektromos habverővel kikeverjük a cukorral (kb. 20 percig).
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a masszához forgatjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és megsütjük.
  4. A krémhez a tejet felforraljuk egy lábasban.
  5. Közben a lisztet csomómentesre keverjük kb. 1 dl tejjel, majd hozzátesszük a tejhez és addig kavargatjuk a tűzön, amíg teljesen egyenletes nem lesz.
  6. A vajat áttörjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a már kihűlt krémhez.
  7. A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a főzött krémünkkel, majd szeleteljük.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 909
elküldve: 3
receptkönyben: 240
elkészítve: 3/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikike87

Mióta szakács: 2011.09.12.
11 recept

Hozzászólások (16)

Adruskah
Adruskah v, 2013-11-17 02:35

Holnap en is meg csinalom, biztos finom lessz. Nalunk amugy is nagy sikere van a piskotaknak. Elore is koszonom. =)

palice
palice / palice sze, 2012-01-18 15:48

Szia Nikike87!
A tojasfeherjet nem kell kulon felverni?
Koszonom!
Udv,Alice.

Nikike87
Nikike87 / Nikike87 cs, 2012-01-19 10:07

Kedves palice!
Én is meglepődtem, de nem kell. :) Mama azt mondta, hogy így sokkal egyszerűbb és tényleg. Sokáig kell verni, jó habosra és úgy tökéletes lesz.

zsozso21
zsozso21 k, 2011-12-13 13:04

Kedves Nikike87
Mekkora tepsibe sütötted, mert én is ki szeretnem próbálni.

Nikike87
Nikike87 / Nikike87 sze, 2011-12-14 16:19

Ne haragudj a késői "válaszért"!
Huhh, fogalmam sincs mekkora lehet az a tepsi, olyan normális tepsiméret. 40*30as körülbelül. Tényleg nem tudom. :)

BBB
Betty 79 / BBB k, 2011-12-13 10:33

Kedves Nikike az nagyon jol nez ki es biztos nagyon finom is elmentettem a kedvenceim koze koszonom szepen ♥♥♥

Bettike0930
Bettike0930 k, 2011-12-13 09:48

Aranyos a story :) Tipikus. :) Másik eset az amikor van egy receptjük, meg is tudják adni, csak éppen ők érzésből változtatnak mindig az arányokon és az övék mindig finomabb :)

Nikike87
Nikike87 / Nikike87 k, 2011-12-13 09:52

Bizony. Mikor lediktáltattam a telefonban a receptet, minden 2. mérték az "érzéssel" volt. :) Nem haladtam vele, úgyhogy úgy döntöttem mellé állok. :)

Legfrissebb cikkek

13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
Az ünnepi lakomák alkalmával legtöbbször a köret okozza a legnagyobb fejtörést. Most az örök kedvenc krumplisalátához adunk tippeket.
D-vitamin - több figyelmet érdemel!
D-vitamin - több figyelmet érdemel!
Egyre többet látjuk a napot, lassan végleg beköszönt a tavasz. Ez a napsütés – bár nagyon jól esik – sajnos még mindig nem elég szervezetünknek a D-vitamin előállításához.(X)
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
A vegák most jobb, ha befogják a fülüket, mert csupa nagybetűvel ki kell jelentünk, hogy nincs jobb dolog a húsnál! Szendvicsben és tocsogó szafttal pedig maga a mennyország!
389