Főzött krémes piskóta recept

Főzött krémes piskóta
Főzött krémes piskóta
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez mamám legfinomabb piskótája, aminek soha nem sikerült megszerezni a receptjét. Végül úgy sikerült, hogy mellé álltam és lépésről-lépésre kértem Tőle az instrukciókat. :)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Mama piskótája, piskóta vaníliás főzött krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat elektromos habverővel kikeverjük a cukorral (kb. 20 percig).
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a masszához forgatjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és megsütjük.
  4. A krémhez a tejet felforraljuk egy lábasban.
  5. Közben a lisztet csomómentesre keverjük kb. 1 dl tejjel, majd hozzátesszük a tejhez és addig kavargatjuk a tűzön, amíg teljesen egyenletes nem lesz.
  6. A vajat áttörjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a már kihűlt krémhez.
  7. A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a főzött krémünkkel, majd szeleteljük.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 878
elküldve: 3
receptkönyben: 237
elkészítve: 2/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikike87

Mióta szakács: 2011.09.12.
11 recept

Hozzászólások (16)

Adruskah
Adruskahv, 2013-11-17 03:35

Holnap en is meg csinalom, biztos finom lessz. Nalunk amugy is nagy sikere van a piskotaknak. Elore is koszonom. =)

palice
palicesze, 2012-01-18 16:48

Szia Nikike87!
A tojasfeherjet nem kell kulon felverni?
Koszonom!
Udv,Alice.

Nikike87
Nikike87cs, 2012-01-19 11:07

Kedves palice!
Én is meglepődtem, de nem kell. :) Mama azt mondta, hogy így sokkal egyszerűbb és tényleg. Sokáig kell verni, jó habosra és úgy tökéletes lesz.

zsozso21
zsozso21k, 2011-12-13 14:04

Kedves Nikike87
Mekkora tepsibe sütötted, mert én is ki szeretnem próbálni.

Nikike87
Nikike87sze, 2011-12-14 17:19

Ne haragudj a késői "válaszért"!
Huhh, fogalmam sincs mekkora lehet az a tepsi, olyan normális tepsiméret. 40*30as körülbelül. Tényleg nem tudom. :)

BBB
BBBk, 2011-12-13 11:33

Kedves Nikike az nagyon jol nez ki es biztos nagyon finom is elmentettem a kedvenceim koze koszonom szepen ♥♥♥

Bettike0930
Bettike0930k, 2011-12-13 10:48

Aranyos a story :) Tipikus. :) Másik eset az amikor van egy receptjük, meg is tudják adni, csak éppen ők érzésből változtatnak mindig az arányokon és az övék mindig finomabb :)

Nikike87
Nikike87k, 2011-12-13 10:52

Bizony. Mikor lediktáltattam a telefonban a receptet, minden 2. mérték az "érzéssel" volt. :) Nem haladtam vele, úgyhogy úgy döntöttem mellé állok. :)

Legfrissebb cikkek

Budapesti kocsma az európai TOP 10-ben
Budapesti kocsma az európai TOP 10-ben
Egy budapesti söröző is szerepel a brit vezető napilap, a The Guardian olvasói által összeállított TOP 10-es listán.
A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
9 padlizsános vacsora
9 padlizsános vacsora
Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!
389