r
Nosalty Logó

Főtt rozsszemek zöldségekkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Főtt rozsszemek zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 883 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1277 micro
  • β-karotin
    6553 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 441 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3364.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    1788 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2553 micro
  • β-karotin
    13106 micro
  • β-crypt
    301 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 883 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    1328 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rozsszemeket 12 órán át beáztatjuk.
  2. Friss vízben feltesszük főni a rozsszemeket. Kb. 1 óra alatt megfő. Nem lesz olyan puha, mint a rizs.
  3. A mandarin levét kipréseljük. Összekeverjük a fehérborecettel, és félretesszük.
  4. Az utolsó 15 percben, mielőtt a rozs megfő, nekiállunk a többi hozzávalónak. A vöröshagymát feldaraboljuk, olajon üvegesre pároljuk.
  5. A pak choi-t megmossuk. A szárát és a levelét elvágjuk egymástól. A szárakat hosszúkás darabokra vágjuk. A szárakat rádobjuk a hagymára, és 5-10 perc alatt megpároljuk.
  6. A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük. Rádobjuk a pak choi-os hagymára.
  7. A pak choi leveleit is feldaraboljuk, és a zöldségekhez adjuk
  8. A megfőtt rozsszemeket is a zöldségekhez adjuk. Hagyjuk pár percig összemelegedni.
  9. Végül a mandarin és borecet keverékét is hozzáadjuk, és egy percig együtt melegítjük.
  10. Két tányér között elosztjuk, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1532
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 31.

Ajánló

A rozs gazdag rostokban, gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet. Tartalmaz B1 vitamint, kalciumot, niacint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rozsszemeket őrlés és csíráztatás mellett főzhetjük is egészben. Laktató, egészséges és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?