Főtt húsos-zöldséges egytálétel recept

Főtt húsos-zöldséges egytálétel
Főtt húsos-zöldséges egytálétel
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha valami könnyű, zöldséges tésztafélére vágyom, és ilyenkor jól jön hozzá egy kis húslevesben megfőtt hús is, csak hogy jobb legyen az íze. Így a hús sem megy kárba.

Gombát is lehet hozzáadni.

A húslevesbe többféle húst teszek, de nem esszük meg mindet. Ami megmarad, kis adagokban elteszem húslevessel együtt, lefagyasztom, és amikor ilyenre vágyom, előveszem a fagyóból.

Nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető és finom étel.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Bármilyen tésztával, barnarizzsel, kuszkusszal vagy amit szeretünk fogyaszthatjuk. Ha kuszkusszal készítjük, akkor az utolsó fázisnál, amikor már a tésztát tennénk bele, akkor tesszük hozzá a nyers kuszkuszt, mert annak elég 1-2 perc puhulás. Ekkor számítsunk rá, hogy a kuszkusz felszív a szaftjából.

Bármilyen zöldséggel készíthető.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pulykahúsos cukkinis tészta, tészta zöldségekkel és pulykahússal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit hosszában négyfelé vágjuk, majd keresztben vékony darabokat vágunk belőle. Nagyon pici zsiradékon (ha olyan az edényünk, ez el is maradhat) feltesszük egy serpenyőbe, átforgatjuk, felengedjük egy kis húslevessel, megfűszerezzük ízlés szerint. Lefedve kis lángon dinszteljük 2-3 percig.
  2. Közben kis kockákra felvágjuk a paprikát, és hozzáadjuk a cukkinihez. Tovább dinszteljük együtt. Amikor a cukkini és a paprika még nem teljesen puha - kicsit ress - hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a húslevesben megfőtt, csontjaitól megszabadított, kisebb darabokra vágott/darabolt húst. Ha szükséges, pótoljuk a levét húslevessel.
  3. Ízlés szerinti tejfölbe belekeverünk 1 teáskanál lisztet, 1 teáskanálnyi petrezselyem pestót, kicsit hígítjuk húslevessel vagy vízzel, és hozzáadjuk a zöldséges húsunkhoz. Egyet rottyan, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és már tehetjük is a tányérunkra.
  4. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 130
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivike

Mióta szakács: 2013.01.18.
17 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

746