r
Nosalty Logó

Foszlós kakaós kalács Éva házias konyhájától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Foszlós kakaós kalács Éva házias konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

a lekenéshez

Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

a lekenéshez

Összesen 3942 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

a lekenéshez

Összesen 305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    116.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2542.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 3942 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

tészta

a lekenéshez

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk.
  2. Közben a lisztet nagyobb tálba szitáljuk, majd hozzáöntjük az élesztős tejet. És a többi hozzávalót is a liszthez adjuk: 2 db tojássárgáját, 3 ek porcukort, 2 csomag vaníliás cukor, 1 ek rumot, sót ízlés szerint.
  3. Összegyúrjuk a tésztát, majd a 100 g vajat is hozzáadjuk, és jól beledolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk. (Ha konyhai robotgéppel dagasztjuk a tésztát, akkor még igényel egy kevés tejet.)
  4. Ekkor a tésztát két felé vesszük, és az egyik felébe még beledagasztjuk az egy evőkanál kakaót.
  5. Kb. egy órát meleg helyen pihentetjük.
  6. Egy lisztezett felületen a tésztából egyforma rudakat alkotunk. Helyezzünk egy-egy kakaós, majd sima rudat egymás mellé. Majd a tészta fonásával formázzunk meg egy nagyobb méretű kalácsot (kb. 25 cm) és egy kisebbet (kb 18 cm). A nagyobb tésztára ráhelyezzük kisebb kalácsot, egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe helyezzük.
  7. A tojássárgáját összekeverjük a tejjel, és lekenjük a kalácsot vele. 30 percig még pihentetjük a tésztát.
  8. 190 fokon 35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7475
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Foszlós kakaós kalács Éva házias konyhájától
Éva házias konyhája 159 recept

Anno egy kedves személytől kaptam a receptet. Nagyon finom kalácsot alkotunk ezzel a recepttel.

Hozzávalók

tészta

a lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?