r
Nosalty Logó

Forró rebarbarás táska

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ribizli&ReBarbara
Forró rebarbarás táska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 1366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rebarbaraszárakat meghámozzuk, kb. fél cm-es darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük. Megszórjuk a cukorral, a liszttel és az őrölt kardamommal (vagy gyömbérporral), és elkeverjük.
  2. A levelestésztátfél cm vastag téglalappányújtjuk, és hat egyenlő részre vágjuk. Az előkészített rebarbarát egyenlően elosztjuk a hat lapon. A tésztákat felcsavarjuk, a szélét bevizezzük, hogy összeragadjon, a végeit behajtjuk.
  3. A tészták tetejét villával vagy hegyes késsel megszurkáljuk, és a tojássárgájával megkenjük.
  4. A 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1590
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ribizli&ReBarbara 9 recept

Nagyon-nagyon szeretem a rebarbarát! Gyerekkoromban egy lengyelországi nyaralás alkalmával kaptunk az ebédhez desszertként rebarbarás sütit, de mivel gyomorrontás miatt diétáznom kellett, csak éppenhogy megkóstolhattam. Azóta vágyom folyamatosan a rebarbarára, és amióta újra "felkapott" lett, szerencsére már hozzá is tudok jutni. Amikor szezonja van, gyakran készítek rebarbarából mindenféle süteményt. Egyszer lekvárt is főztem belőle, de az nem nyerte el a tetszésemet. Ennek a sütinek az ötlete a "mekis" Forró almás táska alapján született.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek